Τεχνολογία

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία με επεξεργασία photoshop στην ιστορία

article25288.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρίζετε αυτή τη φωτογραφία; Είναι η πρώτη φωτογραφία που της έγινε επεξεργασία photoshop στην ιστορία και την τράβηξε ο ιδρυτής του δημοφιλούς προγράμματος σε διακοπές με τη φίλη του

Εχετε ξαναδεί αυτή τη φωτογραφία; Εχει τον τίτλο “Η Τζένιφερ στον Παράδεισο” και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ψηφιακής φωτογραφίας: είναι η πρώτη φωτογραφία στον κόσμο που της έγινε επεξεργασία photoshop.

Ο δημιουργός του Photoshop John Knoll τράβηξε αυτή τη φωτογραφία το 1987, όταν ο ίδιος και η τότε φίλη του, η Τζένιφερ, έκαναν διακοπές στα Μπόρα Μπόρα. Λίγη ώρα αφού τράβηξε την Τζένιφερ στην παραλία ενώ αγνάντευε το νησί To’opua, ο John της έκανε πρόταση γάμου.

Αργότερα στην καριέρα του, καθώς δημιουργούσε το Photoshop για να ανταγωνιστεί τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας που υπήρχαν στην αγορά, ο Τζον βρέθηκε στην ανάγκη ενός δείγματος φωτογραφιών για να αποδείξει τις δυνατότητες του λογισμικού του.

Όταν απέκτησε πρόσβαση σε ένα σκάνερ, ο John έβγαλε μια εκτύπωση της φωτογραφίας της συζύγου του, ονομάζοντάς την “Η Τζένιφερ στον παράδεισο.”

Από εκείνη τη στιγμή, ο John χρησιμοποιούσε συχνά αυτή την εικόνα για να δείξει πώς λειτουργούσε το λογισμικό του.

Αυτή είναι η ιστορία της φωτογραφίας, που έγινε η πρώτη φωτογραφία που υπέστη επεξεργασία στο πρόγραμμα που είναι πλέον γνωστό σε όλο τον κόσμο ως Adobe Photoshop.


Πηγή: thetoc.gr


Όλη η επικαιρότητα