Αποδράσεις

Αυτό ήταν το πιο ακριβό ξενοδοχείο διακοπών στην Ευρώπη φέτος και ήταν ελληνικό!

aman_571744376.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία θερινών διακοπών στην Ευρώπη ανέδειξε πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας που ειδικεύεται στις υπηρεσίες πολυτελούς φιλοξενίας,Luxury-hotels.com

Η έρευνα έχει ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς, όπως έδειξαν τα στοιχεία από την καταγραφή τιμών για το καλοκαίρι του 2016, το ακριβότερο resort ξενοδοχείο στην ήπειρο βρίσκεται στη χώρα μας, και είναι το Amanzo’e στοΠόρτο Χέλι, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να ανέρχεται σε 1.779 ευρώ.

Η ελληνική παρουσία στην κατάταξη των ακριβότερων ξενοδοχείων που προέκυψε, δεν εξαντλείται με το Amanzo’e, καθώς το Canaves Oia Suites στη Σαντορίνη, με μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα 1.400 ευρώ, αναδεικνύεται ως το πέμπτο ακριβότερο στην Ευρώπη ενώ στην 20άδα, στην 19η θέση, εντοπίζεται και το Katikies, επίσης στη Σαντορίνη, με μέση διαμονή στα 1.140 ευρώ.

Η κατάταξη διαμορφώθηκε με βάση τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή για δίκλινο δωμάτιο τον Ιούλιο και Αύγουστο μεταξύ πολυτελών ξενοδοχείων (άνω των 15 δωματίων) στους ευρωπαϊκούς θερινούς προορισμούς.

Δείτε ολόκληρη την κατάταξη των 20 ξενοδοχείων…

1. Amanzo’e, Κρανίδι, Ελλάδα (€1779)

Βρίσκεται σε ένα γαλήνιο περιβάλλον ελαιόδεντρων, διαθέτει θέα 360 μοιρών στην Πελοποννησιακη ύπαιθρο ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους και το Πόρτο Χέλι.

2. Le Dune, Κάλιαρι, Ιταλία (€1645)

Το resort βρίσκεται στο καταπράσινο περιβάλλον των βόρειων ακτών της Σαρδηνίας, σε μια περιοχή με αμμόλοφους και αιωνόβια δέντρα. Διαθέτει 4 τετράστερα ξενοδοχεία.

3. Cap Estel, Eze, Γαλλία (€1596)

Βρίσκεται σε ιδιόκτητη χερσόνησο, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, σε μια περιοχή μοναδική για τη Γαλλία.

Περιβάλλεται από 3 πλευρές από νερό και διαθέτει εντυπωσιακή πανοραμική θέα. Ψηφίστηκε το 2011 στα World Travel Awards ως το γαλλικό ξενοδοχείο με την καλύτερη θέα στη θάλασσα.

Απέχει μόλις 10 λεπτά από το Μονακό, 10 λεπτά από το Beaulieu-sur-Mer και το St-Jean-Cap Ferrat και 30 λεπτά από τη Νίκαια. Αποτελεί ιδανικό μέρος για εξερεύνηση της Κυανής Ακτής.

4. Le Sirenuse, Positano, Ιταλία (€1401)

Το Le Sirenuse άνοιξε το 1951, όταν 4 αδέλφια από τη Νεάπολη, ο Marchesi Aldo, ο Paolo, η Anna και ο Franco Sersale, μετέτρεψαν το εξοχικό σπίτι τους στο Positano σε ένα γοητευτικό ξενοδοχείο με θέα την ακτή του Positano. 

Σήμερα, το 58 δωματίων resort θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια πολυτελή ξενοδοχεία της Ιταλίας, παρότι διατηρεί την οικεία ατμόσφαιρα μιας ιδιωτικής κατοικίας.

5. Canaves Oia Suites, Σαντορίνη, Ελλάδα (€1400)

Οι πρόσφατα ανακαινισμένες πολυτελείς σουίτες διαθέτουν τις πιο σύγχρονες ανέσεις, άνετους εσωτερικούς χώρους με μοντέρνα διακόσμηση, ιδιωτικές πισίνες με μαγευτική θέα στην Καλντέρα. Οι σουίτες εκπέμπουν τη φινέτσα της minimal αισθητικής, ενώ οι σύγχρονες ανέσεις, οι άνετοι χώροι και οι ιδιωτικές πισίνες με την απίθανη θέα στο απέραντο γαλάζιο, συνθέτουν την επιτομή της πολυτέλειας.

6. Principe Forte Dei Marmi, Lucca, Ιταλία (€1345)

Είναι ένα μοντέρνο κτίριο που διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο στην πόλη του. Γυαλινοι τοίχοι και πόρτες, απεριόριστη θέα στους κήπους και εξωτερική πισίνα είναι μερικά από τα ατού που παρατηρεί κανείς σχεδόν με το που εισέρχεται στους χώρους του. 

Τα υλικά για την κατασκευή του είναι το ξύλο, φυσική πέτρα, ουδέτερα υφάσματα, δέρμα και, κυρίως, γυαλί.

Διαθέτει 28 δωμάτια εκ των οποίων τα 15 είναι σουίτες, διαχωρισμένες σε 3 ορόφους.

7. Capri Palace Hotel & Spa, Kάπρι, Ιταλία (€1342)

Είναι ένα πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο με εκλεπτυσμένη κομψότητα που παραπέμπει σε αρχαίο κάστρο της Νεάπολης του 1700. 

Τα 69 δωμάτια και σουίτες του, εκ των οποίων μερικές έχουν ιδιωτική πισίνα και κήπο, είναι διακοσμημένα σε Μεσογειακό στυλ, προσφέροντας άνεση και ιδιωτικότητα.


8. Hotel Pitrizza, Porto Cerva, Ιταλία (€1340)

A <strong>stunning private beach</strong> for complete relaxation, plus a unique <strong>seawater swimming pool carved</strong> directly <strong>out of the</strong> original <strong>rock</strong>.

Τα 44 δωμάτια, οι 5 σουίτες και οι 9 μοναδικές σουίτες με ιδιωτική πισίνα και οι 6 βίλες του ξενοδοχείου προσφέρουν μαγευτική θέα, ενώ μέσα, η ομορφιά της χειροποίητης σαρδηνικής επίπλωσης, η φυσική πέτρα και το μάρμαρο συμπληρώνουν ιδανικά τις τεχνολογίες τελευταίας λέξης.

Οι σουίτες και οι βίλες ενδείκνυνται για ταξιδιώτες που αναζητούν ιδιωτικότητα, ηρεμία και ευχαρίστηση σε όλες τις μορφές τους.

9. Hotel Punta Tragara, Κάπρι (€1300)

Ήταν γνωστό ως Stracasa (ή αλλιώς υπερ-σπίτι), και κτίστηκε το 1920 στην τοποθεσία Punta Tragara, με θέα τους βραχώδεις σχηματισμούς του Faraglioni.

Η εντυπωσιακή βίλα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξένησε αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ από αυτήν πέρασε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

10. Borgo Santo Pietro, Σιένα, Ιταλία (€1250)

Αυτό το μπουτίκ ξενοδοχείο κατασκευάστηκε από το πάθος και την επιθυμία για τη δημιουργία ενός μοναδικού μέρους όπου η φύση θα συναντά την πολυτέλεια.

Το 5άστερο ξενοδοχείο, με μια βίλα του 13ου αιώνα στην καρδιά της δημιουργίας του, έχει πλούσια ιστορία και φιλοξενεί επισκέπτες για γαμήλιες δεξιώσεις έως απλές ρομαντικές αποδράσεις.

Στην κατάταξη των 20 πιο ακριβών ξενοδοχείων περιλαμβάνονται ακόμη ..

11.   La Réserve   Ramatuelle, Γαλλία Euro 1250

12.   Villa del Parco   Cagliari, Ιταλία Euro 1237

13.   Hotel Romazzino   Porto Cervo, Ιταλία Euro 1235

14.   Hotel Cala di Volpe   Porto Cervo, Ιταλία Euro 1224

15.   Belmond Hotel Cipriani    Venice, Ιταλία Euro 1169

16.   Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons   Oxfornd, Ην. Βασίλειο Euro 1168

17.   Aman Canal Grande   Venice, Ιταλία Euro 1155

18.   Mandarin Oriental   Bodrum, Τουρκία Euro 1145

19.   Katikies Σαντορίνη, Ελλάδα Euro 1140



20.   Résidence de la Pinède   Saint-Tropez, Γαλλία Euro 1108




www.tornosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα