Hobby

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που βγάζουν χρήματα από το gaming στην Ελλάδα (VIDEO)

gaming-greece-video-body-image-1466168835-size_1000.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, αν είσαι από 17 έως 34 ετών, έχεις 25% πιθανότητες να είσαι κολλημένος με το gaming. Οι gamers στην Ελλάδα είναι τόσο πολλοί, που μόνο οι παίκτες του πλέον δημοφιλούς online παιχνιδιού, του League of Legends (LoL), είναι σχεδόν όσοι οι κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο, διεθνώς, διοργανώνονται μεγάλα πρωταθλήματα gaming, δηλαδή αγώνες ψηφιακών, online παιχνιδιών με εικονικούς χαρακτήρες, με τις χορηγίες εταιριών να φτάνουν τα εκατομμύρια ευρώ, όπως γίνεται για παράδειγμα με το ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο η αγορά των λεγόμενων e-Sports αυξάνεται κατά 10%.

Οι παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών συνδέονται πλέον μέσω ίντερνετ και παίζουν είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες, ενώ συχνά οι αγώνες τους έχουν ως θεατές άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Για κάποιους, όλο αυτό είναι απλά ένα χόμπι. Άλλοι ξημεροβραδιάζονται στα ίντερνετ καφέ παίζοντας. Για κάποιους άλλους -όπως ο γνωστός στην Ελλάδα «R1iou» αλλά κυρίως ο διεθνούς φήμης gamer, Κωνσταντίνος Τζωρτζίου aka «Forg1ven»– είναι επάγγελμα και ένας τρόπος να κάνουν καριέρα και να βγάζουν χρήματα. Για άλλους πάλι, είναι ένας τρόπος να κερδίζουν παράνομα. Ενώ, υπάρχουν και αυτοί που το gaming είναι ο λόγος που βρέθηκαν στην απεξάρτηση.

Το VICE συνάντησε μερικούς από τους πρωταγωνιστές του Gaming στην Ελλάδα και κατάφερε να μπει στα άδυτα του virtual κόσμου τους.

Παρουσίαση: Παύλος Τουμπέκης
Παραγωγή: Αντώνης Θεοδωρίδης, Νιόβη Αναζίκου
Κάμερα: Γιώργος Κωμάκης, Θοδωρής Κωνσταντίνου
Ηχολήπτης: Δημήτρης Σταμάτης
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου


Όλη η επικαιρότητα