Αρθρογραφία

Αυτονόητα και αυθόρμητα

nomimoys_metanastes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πολύ προοδευτικός και αριστερός μας προέκυψε τελευταία ο Αμερικανοέλληνας φίλος μας και βέβαια η στάση του αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα την παρέα του καφενείου της γωνίας της πλατείας, αφού έχουμε στις τάξεις μας και ένα προοδευτικό και σύγχρονο συνομιλητή και μάλιστα εξ Αμερικής, παράδειγμα προς μίμηση.

Βέβαια ο φίλος μας είναι και οπαδός του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, του Ρεπουμπλικάνου κ. Τράμπ, αλλά αυτό ουδόλως μας ενοχλεί, αφού η σύζυγος κ. Τραμπ είναι μάλλον προοδευτικός άνθρωπος, αν και σύζυγος του συντηρητικού υποψήφιου και η τελευταία δήλωσή της περί των μεταναστών και προσφύγων έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Δήλωσε λοιπόν η κυρία πως, χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες για να καθαρίζουν τα σαλόνια μας και βέβαια ο φίλος μας αυτήν την δήλωση την έκανε σημαία του και, ως ήτο φυσικό, έχει βαλθεί να μας πείσει για τον ορθό της άποψης, η οποία βέβαια ισχύει για τον ίδιο αλλά και για όλους μας, όπως επιμένει.

Προχωράει όμως και παραπέρα και λέει πως, το ίδιο δεν συμβαίνει στην χώρα μας από το 1990 και δώθε κυρίως, με τους εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και πάνω από εκατομμύριο, μετανάστες από τους βόρειους γείτονές μας, που δεν τους έχουμε μόνο για να καθαρίζουν τα σαλόνια μας, αλλά τις σκάλες, τις αυλές, τα χωράφια μας, στην οικοδομή, στις επιχειρήσεις και παντού;

Γιατί λοιπόν να διαμαρτυρόμαστε για τις περίπου  πενήντα χιλιάδες Σύριους και λοιπούς διωγμένους από τις πατρίδες τους, αφού πολύ εύκολα μπορούν να ενσωματωθούν στο εργατικό και υπηρετικό προσωπικό της χώρας μας, να εργάζονται όπου εμείς δεν επιθυμούμε να εργαστούμε, να αμοίβονται με χαμηλά ημερομίσθια και αδήλωτα χρήματα κυρίως και κατά κανόνα να είναι ανασφάλιστοι, ή μερικώς ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Έχετε δηλαδή φίλοι μου, λέει ο Αμερικανοέλληνας, καμιά όρεξη, να επιστρέψετε στα χωράφια για δουλειά,  στο κοπάδι,  στον κήπο, στην αυλή, ή μήπως θα σφουγγαρίσετε και θα καθαρίσετε το σπίτι σας, μάλλον όχι και σίγουρα έχετε ξεχάσει αυτές τις δουλειές και δεν μπορείτε πλέον να τις κάνετε.

Αρα λοιπόν ,καλύτερα να προσγειωθείτε, να ομολογήσετε την πραγματικότητα, όπως η φίλη μου η κ. Τράμπ και να αφήσετε στην άκρη τις μεγάλες και βαριές κουβέντες περί εξισλαμισμού, περί ξεπουλήματος της εθνικής συνείδησης και άλλα βαρύγδουπα εθνικοπατριωτικά ,αφήστε τις κινδυνολογίες και υποδεχτείτε τους ανθρώπους, ανθρώπινα.

Και βέβαια η ανθρωπιά είναι κάτι που δεν μπαίνει σε ιδεολογήματα, δεν έχει ταμπέλες, ούτε φαίνεται, είναι κάτι εσωτερικό, μεγάλο και δυνατό, που οι Έλληνες το διαθέτουν και δεν χρειάζονται την κ. Τράμπ και τον Αμερικανοέλληνα, ώστε να την εκδηλώσουν, είναι στα αυτονόητα και αυθόρμητα.

Όλη η επικαιρότητα