Κινηματογράφος

BAFTA καλύτερης ταινίας για το La La Land

Ακούστε το άρθρο

Tο ρομαντικό μιούζικαλ “La La Land” του Ντάμιεν Σαζέλ απέσπασε, όπως ήταν αναμενόμενο, το BAFTA καλύτερης ταινίας στην τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Το ειδύλλιο μεταξύ μιας ηθοποιού και ενός τζαζίστα μουσικού είναι το θέμα της ταινίας. Η ‘Εμα Στόουν και ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύονται τους αντίστοιχους ρολους, χορεύουν και τραγουδούν στο μιούζικαλ αυτό που επικράτησε άλλων υποψηφίων ταινιών στην ίδια κατηγορία: “Arrival”, “Moonlight”, “Manchester by the Sea”, “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ”.

 H αμερικανίδα ηθοποιός ‘Εμα Στόουν κέρδισε  το BAFTA καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο ρομαντικό μιούζικαλ “La La Land”. Υποψήφιες για το βραβείο ήταν οι Μέριλ Στριπ (“Florence Foster Jenkins”), Νάταλι Πόρτμαν (“Jackie”), ‘Ειμι Ανταμς (“Arrival”) και ‘Εμιλι Μπλαντ (“Το κορίτσι του τρένου”).

Ο αμερικανός ηθοποιός Κέισι ‘Αφλεκ, αδελφός του Μπεν, απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία “Manchester by the Sea”.Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν οι Ράιαν Γκόσλινγκ (La La Land), ‘Αντριου Γκάρφιλντ (Αντιρρησίας Συνείδησης), Τζέικ Τζίλενχαλ (Nocturnal Animals) και Βίγκο Μόρτενσεν (Captain Fantastic).

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα