Γεύσεις

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπίρας

Ακούστε το άρθρο

Σωστό ξαλμύρισμα, φρέσκα υλικά και μεράκι θα κάνουν τους πάντες να γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Η μέρα επιβάλει μπακαλιάρο σκορδαλιά και παρακάτω, η φίλη μας, η Άρτεμις Τσίπη, έχει τον τρόπο να γίνει το ψάρι τραγανό και ακαταμάχητο.

Υλικά

  • 700 γρ. μπακαλιάρος υγράλατος
  • 1 φλιτζάνι μπύρα lager
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμποκίσιο αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 3 μέτριες πατάτες (προεραιτικά)
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Προετοιμασία

  1. Κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια (φέτος στο σούπερ μάρκετ είχε «πριονοκορδέλα» και σου τα έκοβε εκεί) και βάλε σε μπόλικο φρέσκο νερό. Άλλαξε το νερό τρεις με τέσσερις φορές αφήνοντας το ψάρι να ξαλμυρίσει για 12 ώρες.
  2. Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, το καλμποκίσιο αλεύρι και τη μπύρα και ανακάτεψε να πάρεις έναν ομοιόμορφο χυλό χωρίς σβόλους.
  3. Χτύπησε τα ασπράδια, από αυγά που έχεις στο ψυγείο, σε μεταλλικό σκεύος να γίνουν μαρέγκα, σφιχτή που να στέκεται ακόμη και αν αναποδογυρίσεις το μπολ. Ανάμιξε τη μαρέγκα με το χυλό μπύρας απαλά να κρατήσεις όσο μπορείς αέρα στο μείγμα σου.
  4. Άδειασε το τελευταίο νερό από το μπακαλιάρο σου και σκούπισε τα κομμάτια από τα πολλά νερά με χαρτί κουζίνας.
  5. Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε χοντρές «τηγανητές». Βάλε σε πανέρι και στον ατμό για 20′ λεπτά να μαλακώσουν. Βγάλε, αλάτισε και άφησε στην άκρη.
  6. Βάλε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι να κάψει καλά. Ρίξε τις μισές πατάτες στο καυτό λάδι και με γρήγορες κινήσεις βούτηξε μερικά κομμάτια μπακαλιάρο στο χυλό μπύρα να καλυφθούν καλά, στράγγιξε το περισσευούμενο μείγμα και ακούμπησε προσεκτικά στο λάδι με τις πατάτες. Άφησε για 2-3 λεπτά, να δεις την κρούστα σου να παίρνει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Επανάλαβε το ίδιο με τις υπόλοιπες πατάτες και το ψάρι.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα