Ηλεία

«Μπαλωματής» του Πύργου και της Αμαλιάδας το ΚΥ Ανδρίτσαινας

Ακούστε το άρθρο

Έντονη ενόχληση για τις εφημερίες από τον δ/ντή και τον αντιδήμαρχο

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την εφαρμοζόμενη πολιτική στις εφημερίες των νοσοκομείων της Ηλείας εξέφρασε με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, Διονύσης Χρυσάφης.

Αφορμή στάθηκε το νέο έγγραφο που έλαβε από την 6η ΥΠΕ, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να συνεχίσει να κάνει εφημερίες στα Νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, με προοπτική απόσπασης μακράς διαρκείας, εξέλιξη που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας.

«Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου διότι ήδη το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών του ΚΥ Ανδρίτσαινας μένει ακάλυπτο 8 μέρες τον μήνα και παρά την εθελούσια συμμετοχή μου στο πρόγραμμα εφημεριών με μιάμιση εφημερία παραπάνω από το πλαφόν του προϋπολογισμού εφημεριών. Δεν μπορεί η Ανδρίτσαινα να είναι ο μπαλωματής του Πύργου και της Αμαλιάδας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε το Κέντρο Υγείας δεν θα είναι κλειστό μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τουλάχιστον μία με δύο καθημερινές εβδομαδιαίως», τόνισε ο κ. Χρυσάφης και εξήγησε ότι με πολλή προσπάθεια έχει βγει το πρόγραμμα για το Πάσχα.

«Στην Ανδρίτσαινα θα εφημερεύσουμε τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Έχω ενημερώσει και τον Σύλλογο για την κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι η  περιοχή που καλύπτει το ΚΥ Ανδρίτσαινας είναι Ορεινή, με υψόμετρο 745 μέτρα, απέχει το λιγότερο 65 χλμ από νοσοκομεία και 45 χλμ από άλλα κέντρα Υγείας, εξυπηρετεί ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά και από την Αρκαδία και τη Μεσσσηνία», ανέφερε ο κ. Χρυσάφης.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει να αναβαθμίζεται και όχι να υποβαθμίζεται διαρκώς.

«Θα φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για συνταγογράφηση οι συμπολίτες μας αν μας πάρουν και ειδικευμένο γιατρό. Δεν γίνεται να αναγκάζουν ανθρώπους κοινωνικά ευάλωτους, όπως οι ηλικιωμένοι, να παίρνουν ταξί για τον Πύργο, μόνο και μόνο για να γράψουν ένα φάρμακο ή για απλή εξέταση. Δεν είμαστε πολίτες β΄κατηγορίας επειδή μένουμε σε μια περιοχή ορεινή και μακριά από τα αστικά κέντρα», ανέφερε ενοχλημένος.

Όλη η επικαιρότητα