Αθλητισμός

Μπάντμιντον: Δυο ασημένια και ένα χάλκινο ο Αντύπας στον Bόλο!

Ακούστε το άρθρο

Οι επιτυχίες για το μπάντμιντον του Πύργου συνεχίζονται.

Αυτή την φορά σε επίπεδο Seniors (βετεράνοι) μια κατηγορία που φέτος έγινε και επίσημη βαθμολογούμενη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι από τα επόμενα χρόνια αναμένεται να τραβήξει και το ενδιαφέρον πολλών που είτε προϋπήρχαν στον χώρο ως αθλητές  μπάντμιντον είτε ασχολήθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία ως χόμπι.

Πιο συγκεκριμένα ο αειθαλής Χάρης Αντύπας, αθλητής χρόνια του μπάντμιντον, από τους πρώτους που ασχολήθηκαν στον Πύργο με το άθλημα, μετέβη στον Βόλο όπου στο κλειστό της Αγριάς διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SENIORS  το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και κατάφερε να κερδίσει 3 μετάλλια και στις 3 κατηγορίες που αγωνίστηκε.

Πιο αναλυτικά, στο μονό Ανδρών μετά από υπερπροσπάθεια και ανατροπή του σκορ κατάφερε στον κρίσιμο προημιτελικό να κάνει την υπέρβαση και να μπεί στα μετάλλια αποκομίζοντας το χάλκινο μετάλλιο που από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Δεν σταμάτησε εκεί και παρότι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έδωσε απανωτούς αγώνες  για να μπει στα μετάλλια, έφτασε στο διπλό και στο μεικτό επίσης σε τελικούς κερδίζοντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο και στα δυο αγωνίσματα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στην κατηγορία αυτή αγωνίζονται με βάση την προκήρυξη αθλητές και αθλήτριες άνω των 35 ετών και μετά χωρίζονται ανά ηλικία σε υποκατηγορίες. (35-40, 40-45 κ.ο.κ). Όμως λόγω των απαραίτητων συμπτύξεων που έγιναν, ο Χάρης Αντύπας αναγκάστηκε να αγωνιστεί και με πολύ μικρότερους οπότε η επιτυχία του έχει πιο σημαντικό αντίκτυπο.

Όλη η επικαιρότητα