Μπάσκετ

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Με στόχο το απόλυτο οι “ερυθρόλευκοι”

Ακούστε το άρθρο

Η Μπαρτσελόνα το 5 σερί ηττών σε όλες τις διοργανώσεις, υποδέχεται τον Ολυμπιακό που έχει κάνει το 7/7 στα τελευταία του ματς. Η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής (22:00, , Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr), με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν την ευκαιρία να μείνουν μόνοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς καμία άλλη ομάδα δεν είναι αήττητη, μετά το “διπλό” της Χίμκι στη Μαδρίτη (80-86).

Από την άλλη, οι Καταλανοί βρίσκονται σε… βαθιά κρίση, έχουν ξυπνήσει οι περσινές αρνητικές μνήμες και το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό είναι οριακό για πολλούς λόγους. Ωστόσο, τα ευχάριστα νέα έρχονται από το αγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς είναι πολύ πιθανό ο Σίτο Αλόνσο να έχει στη διάθεση του τους Βίκτορ Κλαβέρ (φόργουορντ) και Ρακίμ Σάντερς (φόργουορντ).

Αντίθετα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί σε ακόμα ένα παιχνίδι τις υπηρεσίες του Βασίλη Σπανούλη. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, από τη μεριά του, θα είναι κανονικά στην “ερυθρόλευκη” δωδεκάδα και θα βοηθήσει την ομάδα του.

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα συνθέτουν ένα από τα πλέον παραδοσιακά… δίδυμα της EuroLeague. Από το 2000 κι έπειτα, οι “μπλαουγκράνα” έχουν πανηγυρίσει 13 φορές, έναντι 8 της ομάδας του Πειραιά, ενώ στη Βαρκελώνη, το ρεκόρ των Καταλανών είναι 8-2! Βέβαια, ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στην τελευταία τους “μονομαχία” στο Palau Blaugrana, καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2017 είχαν επικρατήσει με 67-69μ με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 16 πόντους και 9 ριμπάουντ; Η σύμπτωση; Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μείνει και τότε στα πιτς…

EUROLEAGUE – 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη (02/11)

Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι 80-86

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο 79-68

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 85-84

Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 79-66

Ερυθρός Αστέρας – Μπάμπεργκ 69-75

Παρασκευή (03/11)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις (19:00)

Εφές – Ουνικάχα (19:30)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (22:00)

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα