WEB tv Ηλεία Πολιτική Υγεία

Μπαξεβανάκης: Έμπρακτη στήριξη στο νοσοκομείο Κρεστένων (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Το Νοσοκομείο Κρεστένων επισκέφθηκε χθες το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και να ενημερωθεί από τον αναπλ. διοικητή Γιάννη Χουζούρη για το πλάνο λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Ανδρ. Ξανθού και στην προκήρυξη θέσης παθολόγου ύστερα από αρκετά χρόνια, υπογραμμίζονας τη σημασία του νοσοκομείου Κεστένων στην περίθαλψη των πολιτών της Ηλείας.

«Θα στηρίξουμε μία δομή η οποία έχει προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή με ηλικιωμένο πληθυσμό και είναι μία δομή η οποία και πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στην κάλυψη την υγειονομική της περιοχής. Θα συζητήσουμε με τον διοικητή για να συμβάλουμε στον κοινό σκοπό», δήλωσε ο κ. Μπαξεβανάκης.

Ο κ. Χουζούρης τόνισε ότι στα τέλη Απριλίου θα ανακοινωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός του Νοσοκομείου και ανέλυσε τους βασικούς άξονες της λειτουργίας του από δω και πέρα. Αρχικά ανέφερε ότι θα καταρτιστεί πρόγραμμα επισκεπτών ιατρών ζωτικών ειδικοτήτων από τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για την κάλυψη και των υπολοίπων ειδικοτήτων.

«Θα έχουμε 1-2 φορές την εβδομάδα παιδίατρο, κάθε 15 μέρες καρδιολόγο, ενώ θα έρχονται συχνότερα γυναικολόγοι. Χρειαζόμαστε ουρολόγο και υπάρχουν εννέα ειδικότητες ιατρών (πνευμονολόγος, ρευματολόγος, κ.ά.) που προσπαθούμε μέσα από συνεργασίες να έρχονται και να προσέχουν τον πληθυσμό. Έχουμε κενές θέσεις αλλά παλεύουμε για να έχουμε γιατρούς ειδικοτήτων όπως ακτινολόγο, οδοντίατρο όπως προβλέπεται από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου», εξήγησε ο αναπλ. Διοικητής της ΝΜ Κρεστένων ευχαριστώντας ταυτόχρονα το δίκτυο μαιών Ηλείας από την Αμαλιάδα για το τεστ ΠΑΠ και τις λοιπές υποστηρικτικές ενέργειες προς τον γυναικείο πληθυσμό.

Παθολόγος, επικουρικοί και νέα δομή

Για τη θέση του παθολόγου ανέφερε ότι θα βγει εντός Απριλίου η προκήρυξη, ενώ γίνονται προσπάθειες για πρόσληψη επικουρικών είτε μέσω δωρεάς είτε μέσω εξοικονόμησης πόρων, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει υποστεί «θανάσιμο πλήγμα» με τη μαζική μετανάστευση γιατρών στο εξωτερικό.

«Είναι πολύ δύσκολο να κτίσεις και πολύ εύκολο να γκρεμίσεις. Εμείς έχουμε ταχθεί στην υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και η θητεία η δική μου είναι να υπερασπιστώ αυτό το ίδρυμα και να παλέψω για την ανάπτυξή του», δήλωσε ο κ. Χουζούρης προσθέτοντας ότι ιδρύθηκε Γραφείο Δικαιωμάτων Ασθενών-Ληπτών Υγείας για να μπορούν οι πολίτες να διατυπώνουν τα σχόλιά τους και τα παράπονά τους.

Για τη νέα δομή που θα στεγαστεί στο Νοσοκομείο Κρεστένων, κ κ. Χουζούρης έκανε λόγο  για κέντρο-πρότυπο στη Δυτική Ελλάδα που θα έχει και ερευνητικό-εκπαιδευτικό χαρακτήρα με εξωστρέφεια και συμπόρευση με την τοπική κοινωνία.

Παρούσα ήταν και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αθανασία Κουσκουρή, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορική διάσταση του νοσοκομείου και στο γεωγραφικό εύρος της υγειονομικής του κάλυψης.

«Σήμερα ξεκινά η βάση για τον Γενικό Παθολόγο που είναι ο θεμέλιος λίθος για την λειτουργία του νοσοκομείου μας. Το νοσοκομείο, που κλείνει 70 χρόνια λειτουργίας, εξυπηρετεί όχι μόνο το δήμο μας αλλά μία περιοχή 70 χλμ από τις παρυφές της Γορτυνίας έως εκεί που τελειώνει ο δήμος μας. Είναι θέμα ζωής και θανάτου η συνέχιση αλλά και η αναβάθμιση του Νοσοκομείου», τόνισε η κα Κουσκουρή.

Όλη η επικαιρότητα