Μπαξεβανάκης: Στηρίζουμε κι εμπιστευόμαστε τους πυροσβέστες

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας και συνάντηση με τον διοικητής της, Πύραρχος Γιάννης Καραμαλίκης, πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, που είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την κατάσταση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νομό, τα όποια προβλήματά τους. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση από πλευράς Υπουργού, θέλοντας να τονώσει το ηθικό των πυροσβεστών προκειμένου να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καραμαλίκης στάθηκε σε σημαντικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν και προσφέρουν θωράκιση στο νομό σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως ο ερχομός του εναέριου στόλου που πραγματοποιήθηκε στην ώρα του, η μονιμοποίηση πενταετών πυροσβεστών για το οποίο γίνονταν προσπάθειες επίτευξής του και το προηγούμενο διάστημα και τέλος η πρόσληψη των εποχιακών ένα μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οι ενέργειες αυτές πλέον καθιστούν το Πυροσβεστικό Σώμα πανέτοιμο για κάθε πρόκληση, αν και αυτό είναι κάτι απευκταίο. Ακόμα, σημαντικό ρόλο στη διεκπεραίωση του δύσκολου έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαδραματίζουν οι πολίτες σύμφωνα με τον διοικητή, αφού ο σεβασμός στους κανόνες διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο της, ενώ τέλος επικεντρώθηκε στη σημασία της επίσκεψης του υφυπουργού που προσδίδει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί από την πολιτεία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός απευθυνόμενος στο προσωπικό της Π.Υ. Ηλείας, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των υπεράνθρωπων προσπαθειών τους για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια φωτιάς. Τα δυσάρεστα γεγονότα της Αττικής δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν, με τον κ. Μπαξεβανάκη να υποστηρίζει πως πραγματοποιήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή. Η λήψη σημαντικών αποφάσεων σε τέτοιες στιγμές ανήκει σε λίγους που έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα για να πράξουν ανάλογα, με τον υφυπουργό να προτρέπει τον κόσμο να δείχνει εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Τέλος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το σώμα για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν με το δείκτη επικινδυνότητας στην Ηλεία και την Ελλάδα να είναι υψηλός, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τις θερμότερες ευχές του για το υπόλοιπο της περιόδου χωρίς συμβάντα: «Δηλώνουμε τη στήριξή μας στην προσπάθεια και το έργο των πυροσβεστών. Έκαναν, κάνουν και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να έχουμε λιγότερες καμένες εκτάσεις σε Ηλεία και Ελλάδα».