WEB tv Πολιτισμός

«Big Little Lies»: Η θηλυκή συμμορία επιστρέφει σύσσωμη! [TRAILER]

Ακούστε το άρθρο

Η γυναικοπαρέα του ΗΒΟ έκλεισε επισήμως νέα συμβόλαια και επιστρέφει δριμύτερη και με παρέα. Η βραβευμένη με τρία Όσκαρ Μέριλ Στριπ (και υποψήφια φέτος για 21η φορά με το «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» του Στίβεν Σπίλμπεργκ), θα βρεθεί με τις επίσης οσκαρούχες Νικόλ Κίντμαν και Ριζ Γουίδερσπουν για τον 2ο κύκλο του «Big Little Lies». [ΠΡΟΣΟΧΗ: ακολουθούν spoilers] Η Στριπ θα υποδυθεί τη Μέρι Λουίζ Ράιτ, μητέρα του Πέρι Ράιτ (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ), η οποία μετά το θάνατο του γιου της, ανησυχεί για το μεγάλωμα των εγγονών της και φτάνει στο Μόντερεϊ, αναζητώντας απαντήσεις.

Το «Big Little Lies»  του ΗΒΟ σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ ήταν ένα από τα καλύτερα δείγματα τηλεόρασης το 2017, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τις ποικίλλες συζητήσεις που συνόδευσαν το περιεχόμενο και την ερμηνευτική ποιότητα της πρωταγωνιστικής τετράδας, και επισφραγίστηκε με 8 βραβεία Emmy (συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Μίνι Σειράς και Α’ Γυναικείου για τη Νικόλ Κίντμαν), αλλά και βραβεύσεις σε Χρυσές Σφαίρες, Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, Critic’s Choice κ.α.

Με την άμεση επιτυχία της σειράς, ακούστηκαν κατευθείαν φήμες για δεύτερη σεζόν, αφήνοντας πολλούς θεατές σε διένεξη: η πρώτη σεζόν ήταν πολύ καλή….θα μπορούσε η παραγωγή και οι συντελεστές να επιστρέψουν για κάτι περισσότερο (και καλύτερο); Αν και το HBO δεν είχε ανακοινώσει κάτι επίσημα, η πρόθεση των πρωταγωνιστριών ήταν να επιστρέψουν στο Μόντερεϊ για μία δεύτερη βόλτα.

Οι συνεννοήσεις λοιπόν έγιναν και οι συμφωνίες έκλεισαν, οπότε το συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε αρχές Δεκέμβρη ότι ο 2ος κύκλος «Big Little Lies» είναι γεγονός με το καστ να επιστρέφει σύσσωμο και τη σπουδαία, βραβευμένη με Όσκαρ, Άντρεα Άρνολντ («Fish Tank», «American Honey») να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

«Μας δίνει την ευκαιρία να εμβαθύνουμε περισσότερο στις ζωές των συναρπαστικών και περίπλοκων οικογενειών του Monterey», δήλωσε η Γουίδερσπουν, ενώ η Κίντμαν συμπλήρωσε πως «έμπνευση στάθηκε η ανταπόκριση του κοινού […] και τώρα στα χέρια της οραματίστριας, σκηνοθέτιδας Άντρεα Άρνολντ είμαι ευγνώμων που θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτούς τους θηλυκούς χαρακτήρες και να κάνω αυτή τη σειρά με τις φίλες μου».

Ο σκηνοθέτης του πρώτου κύκλου Ζαν Μαρκ Βαλέ είχε άλλη γνώμη: «…ήταν το τέλειο φινάλε. Δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχει λόγος για δεύτερη σεζόν. Η συμφωνία ήταν για μία και τελείωσε με τρόπο που άφηνε τους θεατές να φαντάζονται τη συνέχεια. Αν κάνουμε δεύτερο κύκλο, θα χαλάσουμε αυτή την όμορφη αίσθηση», είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες. Στην πορεία όμως αναθεώρησε και στη δεύτερη σεζόν θα εκτελεί μόνο χρέη παραγωγού. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έχει η δέσμευσή του για την τηλεοπτική μεταφορά του «Αιχμηρά Αντικείμενα» της Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε») με πρωταγωνίστρια την Έιμι Άνταμς.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λίαν Μοριάρτι, η πρώτη σεζόν «Big Little Lies» είχε αφετηρία ένα βίαιο επεισόδιο ανάμεσα στα παιδιά ενός σχολείου, που εξελίσσεται σταδιακά σε μια δραματική υπόθεση που φέρνει τους γονείς σε σύγκρουση. Οι ψίθυροι και οι φήμες αποκτούν μεγάλες διαστάσεις, και οι αλήθειες με τα ψέματα γίνονται ένα μπερδεμένο κουβάρι. Όλοι ήταν σίγουροι ότι η κατάσταση θα κατέληγε σε δάκρυα για κάποιους, κανείς όμως δεν πίστευε ότι το τέλος θα ήταν ένας φόνος…

Πηγές του TVLine αναφέρουν πως το ΗBO επιθυμεί την έναρξη της παραγωγής του δεύτερου κύκλου την άνοιξη του 2018, με τον παραγωγό και σεναριογράφο Ντέιβιντ Κέλι να δηλώνει: «Είμαι αισιόδοξος επειδή όλοι θέλουν να το κάνουν. Αισθανόμαστε ότι έχουμε να προσθέσουμε αρκετά πράγματα στην ιστορία».

Μαζί με τις Κίντμαν και Γουίδερσπουν, που εκτελούν και χρέη παραγωγών, το καστ του «Big Little Lies» συμπληρώνουν επίσημα και η Ζόι Κράβιτς («Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», «Dope»), η Σέιλιν Γούντλεϊ («Απόγονοι», «Divergent»), και η ανυπέρβλητη μούσα του Ντέιβιντ Λιντς, Λόρα Ντερν. Girl-power!

Πηγή: cinemagazine

Όλη η επικαιρότητα