Ελλάδα

Μπήκαμε στο χωριό της σειράς «Aγριες Μέλισσες» -Το έχτισαν από την αρχή, σαν να ζεις το ’50 [αποκλειστικές εικόνες]

Ακούστε το άρθρο

Η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» έρχεται στο νέο του πρόγραμμα και φιλοδοξεί να κάνει τη μικρή οθόνη, μεγάλη με μία δυνατή ιστορία και μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές.

Εμείς τρυπώσαμε στο φαντασμαγορικό σκηνικό που δημιουργήθηκε στην ύπαιθρο για να ζωντανέψει το χωριό στα τέλη του ‘50 στον θεσσαλικό κάμπο. Ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, που φέρνει ξανά στη ζωή τις συνήθειες μιας άλλης εποχής στην φτωχή, αγροτική Ελλάδα πριν τη Δικτατορία.

Ο χωμάτινος δρόμος με τα μαγαζιά στις «Άγριες Μέλισσες» που χτίστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες της σειράς του ΑΝΤ1
Ο χωμάτινος δρόμος με τα μαγαζιά στις «Άγριες Μέλισσες» που χτίστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες της σειράς του ΑΝΤ1
Μετά την περιήγηση στο σπίτι των τριών πρωταγωνιστών της σειράς «Άγριες Μέλισσες» το iefimerida.gr περιπλανάται ανάμεσα στα καταστήματα που εκτείνονται στον χωμάτινο δρόμο του χωριού που θα συνταραχθεί από ένα φονικό.
Η ιστορία της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Η ιστορία της νέας σειράς «Άγριες Μέλισσες» είναι πλέον γνωστή. Η ΕΛΕΝΗ (Μαρία Κίτσου), η ΑΣΗΜΙΝΑ (Έλλη Τρίγγου) και η ΔΡΟΣΩ (Δανάη Μιχαλάκη), μετά τον θάνατο του πατέρα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν στη σκληρή, πατριαρχική κοινωνία του Θεσσαλικού Κάμπου. Ο ΔΟΥΚΑΣ (Λεωνίδας Κακούρης), ο μεγαλογαιοκτήμονας της περιοχής θέλει να παντρέψει τον γιο του, ΣΕΡΓΙΟ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), με την μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές, με σκοπό να περάσουν στα χέρια του τα κτήματα των κοριτσιών. Η Ελένη δέχεται την πρόταση, με βαριά καρδιά, ως μοναδική σωτηρία για τα χρέη τους.

Τη νύχτα του γάμου, οι τρεις αδερφές βάφουν τα χέρια τους με αίμα. Σκοτώνουν τον γαμπρό, στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν να βιάσει τη μικρότερη αδελφή τους. Ορκίζονται να πάρουν το μυστικό στον τάφο τους. Η ανακάλυψη του πτώματος, όμως, θα συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και θα αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Θα το καταφέρουν; Η «παντοδύναμη» οικογένεια του θύματος ψάχνει τον πραγματικό ένοχο και ζητά εκδίκηση.Ποια καλά κρυμμένα μυστικά, από το παρελθόν, θα ανασυρθούν και θα τα ανατρέψουν όλα;

Ένα παλιό αυτοκίνητο της εποχής, απαστράπτον προκειμένου να πείθει ως καινούριο στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»

Το εντυπωσιακό παντοπωλείο στις «Άγριες Μέλισσες»

Τα ράφια στο παντοπωλείο του χωριού στις «Άγριες Μέλισσες» είναι γεμάτα με προϊόντα της εποχής. Εικόνες που έχουμε από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου εκείνης της εποχής, όπως την ιδιαίτερα δημοφιλή κωμωδία «Της Κακομοίρας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο στον ρόλο του Μπακαλόγατου.

Τα ράφια στο παντοπωλείο του χωριού στη «Άγριες Μέλισσες» απότυπώνουν την Ελλάδα στα τέλη του '50

Μια παλιά, βαριά μαντεμένια ζυγαριά στην άκρη του πάγκου, πάνω από τις προθήκες με τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς που πωλούσε ο παντοπώλης του ’50 και του ’60 στην Ελλάδα, ζυγίζοντας φυσικά με την οκά και όχι με μονάδα μέτρησης το κιλό.

Μια παλιά ζυγαριά στον πάγκο του παντοπωλείου στο σκηνικό της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Και έξω από το παντοπωλείο τα μεγάλα ξύλινα καφάσια στα οποία βρίσκονταν τα λαχανικά και τα φρούτα του μαγαζιού. Η παραγωγή τα έχει προβλέψει όλα με συγκλονιστική πιστότητα στις συνήθειες της εποχής για τα γυρίσματα του σίριαλ «Άγριες Μέλισσες».

Καρπούζια και πεπόνια, αλλά και κρεμμύδια με σκόρδα πλάι στο εντυπωσιακό ξύλινο καρότσι μεταφοράς

Το καφενείο της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Κανένα χωριό στην ελληνική επικράτεια και δη τη δεκαετία του ’50 δεν υφίστατο χωρίς ένα καφενείο σε κεντρικό σημείο. Σε αυτό ξεχώριζαν τα ξύλινα έπιπλα και οι ψάθινες καρέκλες και φυσικά η παλιά στόφα, η σόμπα στο κέντρο του μαγαζιού, να κρατάει ζεστό τον χώρο το χειμώνα.

Εικόνα από το καφενείο στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» με τα τραπέζια και ένα τάβλι

Ο ξύλινος πάγκος με τις μποτίλιες και στην άκρη ένα μεγάλο παλιό ραδιόφωνο, αλλά και οι γυάλες με τις καραμέλες που τα παιδιά τις εποχής παρακολουθούσαν από μακριά, αλλά σπάνια κατάφερναν να βάλουν στο… χέρι. Η ατμόσφαιρα στο καφενείο από τη σειρά «Άγριες Μέλισσες είναι πραγματικά νοσταλγική.

Ο πάγκος του καφενείου με τις μποτίλιες, το ραδιόφωνο, τον παραδοσιακό δίσκο και τις γυάλες με τις καραμέλες στις «Άγριες Μέλισσες»

Ένα παλιό ποδήλατο στέκει στον τοίχο ενός από τα κτίρια που η παραγωγή της σειράς, «Άγριες Μέλισσες» δημιούργησαν από την αρχή για να ζωντανέψουν την ιστορία των τριών ορφανών, που τις ενώνει ένα σκοτεινό μυστικό.

Κάθε κτίριο που θα δούμε στη σειρά είναι κατασκευασμένο από την αρχή για τις ανάγκες του σίριαλ του ΑΝΤ1. Μια δουλειά που μόνο λίγοι θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας στην Ελλάδα. Ο ΑΝΤ1 επέλεξε λοιπόν τον Αντώνη Χαλκιά, γνωστό σκηνογράφο και ενδυματολόγο που έχει εργαστεί σε σειρά από θεατρικές παραστάσεις.

Η ζωγραφισμένη με πινέλο πινακίδα της χωροφυλακής στην Ελλάδα της βασιλευομένης Δημοκρατίας στα τέλη του '50

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο κ. Χαλκιάς και οι συνεργάτες του είχαν αναλάβει να στήσουν από την αρχή τα σκηνικά και στην θρυλική σειρά «Το Νησί» του MEGA, πριν από 9 ολόκληρα χρόνια.

Το Κουρείο του χωριού στις Άγριες Μέλισσες
Ο κουρέας του χωριού σκουπίζει τον δρόμο έξω από το μαγαζί του στο χωριό που τοποθετείται πίσω στο 1958, κάπου στον θεσσαλικό κάμπο. Τα σκηνικά της σειράς «Άγριες Μέλισσες» θυμίζουν μεγάλα στούντιο του εξωτερικού, σε γυρίσματα αμερικανικών ταινιών με θέμα την «Άγρια Δύση.

Ο ηθοποιός Γιώργος Ηλιόπουλος στον ρόλο του κουρέα του χωριού όπου θα ξετυλιχτεί το στόρι της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Στις φωτογραφίες από το εσωτερικό των καταστημάτων από το υπαίθριο σκηνικό της σειράς «Άγριες Μέλισσες» παρατηρούμε την ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, από την καρέκλα του μπαρμπέρη, μέχρι τα εργαλεία της δουλειάς του επάνω στον πάγκο.

Η ρετρό καρέκλα του μπαρμπέρη στο κουρείο της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Τα μεταλλικά σκεύη, η φαλτσέτα και το ακονιστήρι, πλάι στο πινέλο όπου ο κουρέας ετοίμαζε εκείνη την εποχή τον αφρό για να ξυρίσει τους πελάτες τους, αποτελούν μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν όμως πόση δουλειά έχει γίνει στο παρασκήνιο της σειράς «Άγριες Μέλισσες».

Τα εργαλεία της δουλειάς του κουρέα εντυπωσιάζουν με την ακρίβεια και την πιστή τους απόδοση από τα κουρεία της εποχής

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία σειράς: Λευτέρης Χαρίτος
Σκηνοθέτες: Σπύρος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Πατρώνης
Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς
Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: JK Productions
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/mpikame-sto-horio-tis-seiras-agries-melisses

Το κατάστημα ειδών προικός στήθηκε από την αρχή, όπως και όλο το χωριό, για τις ανάγκες της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Γάλλος, Παύλος Ορκόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιώργος Σουξές, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιώργος Μακρής, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αναστάσης Ροϊλός, Γιάννης Κουκουράκης, Χρήστος Πλαΐνης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Μαρία Πετεβή, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Καβάλη, Κωστής Σαββιδάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δανάη Λουκάκη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μαρία Αντουλινάκη, Ελένη Καρακάση, Γιώργος Ηλιόπουλος, Γρηγόρης Γιαννόπουλος.

Μια αποθήκη στον κεντρικό δρόμο του χωριού όπου διαδραματίζεται η σειρά «Άγριες Μέλισσες»
Στο ρόλο της Ανέτ Ρουσσώ η Κάτια Δανδουλάκη
Guest Star ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

Η σειρά «Άγριες Μέλισσες» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 20:45 και κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη στις 22:45 στον ΑΝΤ1.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα