Αγροτικά Αχαϊα

Μπλόκα κάθε μέρα στην Πατρών – Πύργου

Ακούστε το άρθρο
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από σήμερα το βράδυ αποφάσισαν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού σε μια προσπάθεια να δώσουν ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση ζητώντας φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας.
Ήδη στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 τρακτέρ και σήμερα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση. Όπως αναγνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι οι αγρότες, το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν μεγάλη η ανταπόκριση του αγροτικού κόσμου της περιοχής και σήμερα αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση των αντιδράσεων.
Στόχος των αγροτών είναι σε καθημερινή βάση να προχωρούν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού για δύο ώρες και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα ο χρόνος να επιμηκυνθεί. Θα μένει πάντως ελεύθερη η παλιά εθνική.
«Είναι μια προσπάθεια να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική της. Δεν πάει άλλο. Κάθε ημέρα θα αποφασίζουμε πόσες ώρες θα κλείνουμε τον δρόμο» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, χθες, μεγάλη ταλαιπωρία υπήρξε στην Εθνική Οδό στα Τέμπη, καθώς τρακτέρ και αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν για δύο ώρες τα Τέμπη.
Οι αγρότες αναπτύσσουν νέα μπλόκα, ενώ πρόθεσή τους είναι να συντονίσουν καλύτερα τις κινήσεις τους όπως λένε, καλώντας στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΥ
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος σημειώνει:
«Με την απίστευτη και πρωτοφανή φορολογική καταιγίδα που εξαπολύει εναντίον τους, η ανάλγητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στους εναπομείναντες αγρότες της χώρας.
Η αύξηση του συντελεστή φορολόγησής τους, αρχικά στο 20% από το 2016 και, εν συνεχεία στο 26% από φέτος, σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και την κατάργηση της επιστροφής φόρου από το πετρέλαιο κίνησης, βάζουν ταφόπλακα στους αγρότες μας, οι οποίοι δικαίως εξεγείρονται».
Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα