Αγροτικά Ηλεία

Μπλόκο Μαραθιάς: Έγινε η αρχή από τους αγρότες

Ακούστε το άρθρο

Με μικρή συμμετοχή ξεκίνησε χθες το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Μαραθιάς και με τους συμμετέχοντες να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της Ηλείας να δώσουν το παρών στις κινητοποιήσεις γιατί τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης.

Το ραντεβού είχε δοθεί χθες στις 11 το πρωί στον κόμβο της Μαραθιάς και τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους και πήραν θέση δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ουσιαστικά χθες ξεκίνησε η προσυγκέντρωση και οι συμμετέχοντες αισιοδοξούν ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχει ενισχυθεί σημαντικά το μπλόκο, προκειμένου οι αγρότες να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μπλόκο, το οποίο και θα στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι τα προβλήματα είναι πολλά, ο κλάδος καταρρέει και σε λίγο θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Γι’ αυτό και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα. Και στον αγώνα αυτό πρέπει να συμμετέχουν όλοι για να υπάρξουν και αποτελέσματα, για να διατηρήσουν τα χωράφια τους, για να μην χάσουν το βιός τους.

Το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό και το τι μέλλει γενέσθαι με το μπλόκο θα καθοριστεί στις αρχές της εβδομάδας, ανάλογα με την συμμετοχή των αγροτών. Η συμμετοχή θα καθορίσει και τις εξελίξεις.

Όλη η επικαιρότητα