Ηλεία

«Μπλόκο» στην αποκομιδή σκουπιδιών από τους συμβασιούχους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Με αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου, οι συνδικαλιστές των Δήμων και της Ηλείας, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Χθες, εργαζόμενοι των δήμων, πραγματοποίησαν καταλήψεις στα αμαξοστάσια, προκειμένου να εμποδίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων την οποία είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την Πέμπτη, όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων τους, ενώ αρκετοί Ηλείοι, μέλη των συλλόγων των Δήμων της Ηλείας, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Αθήνας.

«Φρένο» στην αποκομιδή

Χθες το πρωί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες, με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως, πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο και του αμαξοστασίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, εμποδίζοντας την αποκομιδή των απορριμμάτων…

Με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων αλλά και των χωριών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα.

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Φοβούνται την επανάληψη του «εφιάλτη»

Αν και η αντιμετώπιση από την πλευρά των εργαζομένων διαφοροποιείται από δήμο σε δήμο, ανάλογα με το ποσοστό των συμβασιούχων που ο κάθε δήμος διαθέτει, ωστόσο οι αιρετοί και πιο συγκεκριμένα οι αρμόδιοι για θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχοι, φοβούνται ότι η συνέχιση των καταλήψεων για ακόμα περισσότερες ημέρες – και με δεδομένη των σταδιακή αύξηση των θερμοκρασιών που έχει προβλέψει η ΕΜΥ – η κατάσταση από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει αποπνικτική και θα «ξυπνήσει» ο εφιάλτης των σκουπιδιών που έζησαν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Ηλεία, τα προηγούμενα χρόνια.

Όλη η επικαιρότητα