Γυναίκα

Μπούκλες που δεν κρατάνε; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές!

Ακούστε το άρθρο

Ειδικά αν έχεις λεπτά μαλλιά, το μεγαλύτερο πρόβλημά σου είναι πως το χτένισμα συνήθως δεν κρατάει. Και, κάπως έτσι, οι μπούκλες που «πέφτουν» σε λιγότερο από μία ώρα είναι η -θλιβερή- ιστορία των περισσότερων γιορτινών σου looks.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μπούκλες με μεγαλύτερη διάρκεια και περισσότερο όγκο.

1. Το σωστό ψαλίδι

Θυμήσου ότι όσο πιο λεπτό είναι το ψαλίδι τόσο περισσότερο όγκο και κράτημα θα έχει το χτένισμά σου. Αλλά, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις ένα πιο χοντρό ψαλίδι για να δημιουργήσεις πιο χαλαρές μπούκλες, είναι σημαντικό αυτό να είναι καλής ποιότητας (με κεραμική επίστρωση) και με ηλεκτρονικό ρυθμιστή θερμοκρασίας (και σίγουρα όχι απλώς με κουμπάκι on-off!). Αυτό θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις το ψαλίδι στην ακριβή θερμοκρασία που απαιτείται για τον δικό σου τύπο μαλλιών (Ιδανική θερμοκρασία θεωρείται πως είναι περίπου οι 180 °C αλλά για τη λεπτή και ευαίσθητη τρίχα ακόμα και αυτή μπορεί να είναι πολύ ψηλή. 150°C – 160°C είναι η προτεινόμενη θερμοκρασία για λεπτά μαλλιά.

2. Τα σωστά προϊόντα

Αν πρόκειται να κάνεις ένα χτένισμα που θέλεις να κρατήσει, απόφυγε να βάλεις μαλακτικές κρέμες ή μάσκες που θα κάνουν τα μαλλιά σου πιο λεία και «βαριά». Είναι, ωστόσο, καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα -κατάλληλο για λεπτά μαλλιά- προϊόν για προστασία από τη θερμότητα και ίσως έναν αφρό για όγκο και κράτημα. Επίσης, ένα texturing spray ή dry shampoo μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο! Θυμήσου τα μυστικά της διάσημης hair stylist Kristen Shaw!

lb

3. Η σωστή τεχνική

Αρχικά, στέγνωσε τα μαλλιά σου ανάποδα για να τους δώσεις όγκο. Στη συνέχεια, χώρισέ τα σε sections και δούλεψε από κάτω προς τα πάνω (από τη βάση του κεφαλιού προς την κορυφή) διαλέγοντας κάθε φορά μικρές τούφες. Όταν τελειώνεις κάθε τούφα, τύλιξέ τη και στερέωσέ τη με ένα clip. Αυτό θα δώσει καλύτερο σχήμα αλλά και διάρκεια στις μπούκλες. Βγάλε τα clips μόνο όταν κρυώσουν εντελώς τα μαλλιά σου. Και μη βιαστείς να «χαλάσεις» τις μπούκλες περνώντας τα δάχτυλά σου ανάμεσά τους. Αφού τις αφήσεις ανέγγιχτες για όσο περισσότερο γίνεται, ψέκασε αρκετή λακ στη βούρτσα ή σε μια χοντρή χτένα και χτένισε απαλά.

Πηγή: queen.gr

Όλη η επικαιρότητα