Ηλεία

Μπουλντόζες καθαρίζουν το Φράγμα Αλφειού

Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦ. «ΠΑΤΡΙΣ»

Κάλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και η λαϊκή ρήση και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της αντίδρασης των αρμοδίων, σχετικά με την απομάκρυνση του επικίνδυνου βράχου και των χωμάτων που επί μήνες βρίσκονταν στο φράγμα του Αλφειού.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε τον χειμώνα και είχε ως συνέπεια μάλιστα να αποκλειστεί ο δρόμος για αρκετές ημέρες, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και αποκόβοντας την πρόσβαση των επισκεπτών προς την Αρχαία Ολυμπία.

Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναδείχτηκε πριν μερικές εβδομάδας από την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», όπου καταγράψαμε την ανησυχία των κατοίκων για τον επερχόμενο χειμώνα αλλά και τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης της Ολυμπίας για την εικόνα που παρουσιάζει το σημείο, που αποτελεί ουσιαστικά την είσοδο της πόλης στα μάτια των επισκεπτών.

Πέρασε λοιπόν σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι, χρειάστηκε ακόμα μία επιστολή διαμαρτυρίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας και το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι και να προβούν στο αυτονόητο.

Ελπίζουμε βέβαια, οι εργασίες να μην μείνουν μόνο στην απομάκρυνση της κατολίσθησης, αλλά να συνεχιστούν και στην περαιτέρω αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Φράγματος του Αλφειού.

Όλη η επικαιρότητα