Πολιτική

«Η Χ.Α απειλεί ξανά την κοινωνική συνοχή – Απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά από την Πολιτεία»

Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε μία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες τριών ακόμη βίαιων επιθέσεων μελών της ΧΑ εναντίον μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη κατά την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου, εναντίον οικογενειών Πακιστανών στα Σεπόλια, όπου και κατάφεραν να ακυρώσουν με προπηλακισμούς και τρομοκράτηση την έναρξη προγραμματισμένων μαθημάτων της πακιστανικής κοινότητας, και τέλος εναντίον της δικηγόρου, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ.

Η συχνότητα και η ένταση των βίαιων αυτών κρουσμάτων θυμίζει εποχές πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα οπότε και η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ως «κράτος εν κράτει» σε ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση  στην απόδοση δικαιοσύνης και στην τιμωρία των υπευθύνων των εγκλημάτων αυτών, που η τεράστια σε όγκο δικογραφία αποκαλύπτει, είναι αδιανόητη ειδικά για μία τόσο σημαντική για την κοινωνία υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση στην  πράξη όσων είχε πετύχει σε μεγάλο βαθμό η σύλληψη των στελεχών της ΧΑ το 2013 και τα οποία αφορούσαν αφενός στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς αφετέρου στο ξεκάθαρο μήνυμα προς το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η περίοδος χάριτος παρήλθε και η ασυλία σταματά.

Δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά και με ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αστυνομία, δικαιοσύνη, πολιτεία) συνεχίζουμε να βιώνουμε την  ανεξέλεγκτη βίαιη δράση της ΧΑ  στους δρόμους και την παρατεταμένη ατιμωρησία της στην αίθουσα του δικαστηρίου. Επιπλέον τα ΜΜΕ έχουν ειδικό ρόλο ευθύνης στην ενεργοποίηση τα υγειών αντανακλαστικών της κοινωνίας απέναντι στην φασιστική τρομοκρατία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι η καταδίκη -θεσμικά, πολιτικά  και κοινωνικά- αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και της ρητορικής μίσους που τη συνοδεύει, αφορά στον πυρήνα της δημοκρατίας και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Η βία και ο ναζισμός δεν έχουν καμία θέση, ούτε στην κοινωνία, τους δρόμους, στις γειτονιές, ούτε στο Κοινοβούλιο. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είμαστε όλοι υπεύθυνοι και απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των θεσμικών παραγόντων για την άμεση απόδοση δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών των εγκληματικών αυτών πράξεων.

Πηγή: ecogreens-gr.org

Όλη η επικαιρότητα