Χωρίς κατηγορία

Χαλάζι σαν… χιόνι έκλεισε την ΕΟ Πύργου-Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Ήταν λίγο μετά τις 9.30 χθες πρωί όταν από τον «μολυβένιο» ουρανό που είχε σκεπάσει απειλητικά και την περιοχή της Γαστούνης, άρχισε να πέφτει πυκνό χαλάζι. Η κίνηση στην ΕΟ Πατρών Πύργου στο ύψος της αερογέφυρας κάποια στιγμή διεκόπη αφού ο δρόμος δεν ήταν προσπελάσιμος από τα οχήματα. Το ύψος του χαλαζιού έφθασε τους είκοσι πόντους στην άσφαλτο και όταν η χαλαζόπτωση σταμάτησε τα οχήματα ξεκίνησαν δειλά και με μειωμένη ταχύτητα.

Στο σημείο της ΕΟ εμφανίσθηκαν περιπολικά της τροχαίας που προειδοποιούσαν τους οδηγούς για το τι θα συναντήσουν στα επόμενα τρία-τέσσερα χιλιόμετρα, ενώ κάποια στιγμή ο δρόμος έκλεισε και από τα δύο ρεύματα για να καθαρισθεί.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας σε συνεργασία με αυτή του Δήμου Πηνειού επενέβησαν ώστε να ανοίξει η εθνική οδός Πατρών Πύργου, αφού είχε αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την πρώτη είσοδο της Γαστούνης έως τη διασταύρωση Ρουπακίου.

Επιστρατεύτηκε ένα μηχάνημα έργου της Περιφέρειας και δύο του Δήμου Πηνειού ώστε να καθαρίσουν την εθνική οδό και να δοθεί όσο πιο άμεσα γινόταν η οδός πάλι σε κυκλοφορία, αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας κ. Κώστας Μητρόπουλος σε ανάρτησή του στο Fb και συνεχίζει:

«Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού Σπύρο Βασιλείου καθώς και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μαφρέδα, αλλά και την Τροχαία Αμαλιάδας για την άμεση επέμβαση και συνεργασία».

Κώστας Ζαφειρίου

Διαβάστε ακόμη:

Στην «κατάψυξη» η Ηλεία – Χαλαζόπτωση «σκέπασε» τη Γαστούνη (PHOTOS)

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα