WEB tv Ελλάδα

Χαλκιδική: Νέες εικόνες Αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία – Τα σημεία που σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι (PHOTOS – VIDEO))

Ακούστε το άρθρο

Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες βράδυ τη Χαλκιδική.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς.

«Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», εξήγησε ο κ. Καλτσάς.

Κάποιοι από τους τραυματίες επέστρεψαν στη βάση τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων. «Είμαστε σε αναμονή, λόγω της νύχτας. Τα ξημερώματα εκτιμώ πως θα έχουμε κάποια ακόμη περιστατικά», προέβλεψε ο κ. Καλτσάς, επισημαίνοντας πως τα πιο σοβαρά τραύματα φέρουν κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τα σημεία που σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι

Η ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου σκοτώθηκαν μάνα και γιος
Το τροχόσπιτο που ξεψύχησαν δύο άτομα στη Σωζόπολη
Δέντρα καταπλάκωσαν και σκότωσαν πατέρα και γιο στη Νέα Ποτίδαια

Ένα ανήλικο αγόρι έγινε το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την Χαλκιδική. Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα η 54χρονη μητέρα του από τη Ρουμανία.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών, είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Η ταχύτητα των ανέμων έφτανε τα 11 μποφόρ. Εκείνη την ώρα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο, περιθώρια διαφυγής και προστασίας δεν υπήρχαν…

Αγωνία για τον αγνοούμενο ψαρά

Την ίδια ώρα έρευνες διεξάγει το Λιμενικό Σώμα στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρουνου ψαρά. Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα· έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Πηγές προσκείμενες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο ΕΚΑΒ αναφέρουν δεκάδες περιπτώσεις τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα ή μετέβησαν με ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης όπου εισήχθησαν και νοσηλεύονται.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική λίγο μετά τη 01.00, αναφέρεται ότι ως εκείνη την ώρα είχαν γίνει τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα και εκατοντάδες κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων από το οδόστρωμα και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Αλλαγές θα υπάρξουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα, λόγω των έκτακτων συνθηκών στη Χαλκιδική από τη θεομηνία που άφησε πίσω της 6 νεκρούς έναν αγνοούμενο και πολλούς τραυματίες.

‘Ηδη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με σχόλιο στο twitter, ενημέρωσε για την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:30.

Αναβάλλεται, επίσης, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη που είχε προγραμματιστεί για τις 10:30 με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

via

Όλη η επικαιρότητα