WEB tv Ηλεία

«Χαμόγελο του Παιδιού»: 24 χρόνια… προσφέρει χαμόγελα – Με πολλές εκπλήξεις η εκδήλωση στη Χαβαρόβρυση (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μια βραδιά εορταστική αφιερωμένη στο έργο της μεγάλης οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία και τα 24 χρόνια δράσεων στον τομέα της Παιδικής προστασίας, ήταν αυτή της περασμένης Παρασκευής.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον υπέροχο χώρο του κτήματος «Αγράμπελης» στην Χαβαρόβρυση Αμαλιάδας και περιείχε πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά του «Χαμόγελου» στην Ηλεία, ομιλίες,  μουσικοχορευτικά δρώμενα και μια σημαντική δωρεά προς το «Χαμόγελο»  που ήταν ένα ολοκαίνουργιο όχημα…

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια στο νομό Ηλείας του «Χαμόγελου» Κατερίνα Λιακοπούλου που ανέφερε πως «Μια προσωπική ιστορία ενός 10χρονου παιδιού, του Ανδρέα Γιαννόπουλου, συνάντησε μια άλλη ιστορία, της μικρής Γιούλης και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Χαμόγελο στην Ηλεία. Από τότε μετράμε 24 χρόνια, 2 σπίτια φιλοξενίας σε Κυλλήνη και Βροχίτσα, τα γραφεία μας στον Πύργο με ένα Κέντρο Στήριξης κι ένα εθελοντικό εργαστήρι και πάρα πολλές δράσεις. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν είχαμε την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια των φίλων και υποστηρικτών μας.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Χαμόγελου» Γιάννης Λαμπρόπουλος τόνισε πως «24 χρόνια στο Χαμόγελο, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Είναι συγκινητικό να αντικρίζω στην αίθουσα ανθρώπους που όταν ξεκινούσαμε πριν 24 χρόνια τους συμβουλευόμαστε. Ενάμιση εκατομμύριο παιδιά έχει βοηθήσει το Χαμόγελο όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο πληθυσμός μιας μικρής χώρας. Έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε πάρα πολλά επίπεδα και σας ευχαριστούμε όλους».

Με την σειρά, η Εύη Μαλαμάκη, επίσης μέλος του ΔΣ του «Χαμόγελου» που ξεκίνησε την λειτουργία του εθελοντικού οργανισμού στην Πάτρα, δήλωσε ότι «Όλοι όσοι είμαστε στο Χαμόγελο έχουμε μεγάλο ανάστημα γιατί όπου κι αν πάμε κάθε ημέρα πιο πολύ το αγαπάμε! Και θα το αγαπάμε κάθε ημέρα πιο πολύ. Όλοι μας έχουμε διδαχθεί από αυτά τα παιδία που είναι αστεράκια που λάμπουν. Το χαμόγελο σκύβει με πολύ σεβασμό στα προβλήματα των παιδιών. Και δεν είναι μόνο του. Μας ενώνει η αγάπη μας και η λατρεία μας για τα παιδιά».

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο κ. Λαμπρόπουλος  αναφέρθηκε στο ζεύγος Ιωάννη και Ρούλας Φρεζάδου και την σημαντικότατη στήριξη που προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια στο σπίτι φιλοξενίας του «Χαμόγελου» στην Κυλλήνη με την αίθουσα να καταχειροκροτά… «Πάντα να αγαπάμε και να προσφέρουμε στα παιδιά. Εμείς δεν είχαμε παιδιά και όλη μας η έννοια ήταν πώς να τους αφήσουμε κάτι. Δόξα τω Θεό βρέθηκε ο κ. Γιαννόπουλος κι έχω όλα τα παιδιά του σπιτιού εγγόνια μου», δήλωσε η κα Φρεζάδου, εμφανώς συγκινημένη.

Δωρεά οχήματος…

Ξεχωριστές στιγμές έζησαν οι παρόντες όταν η κα Λιακοπόυλου κάλεσε την υποστηρίκτρια του «Χαμόγελου» Σίτσα Φλιντζάνη να αποκαλύψει την έκπληξη της βραδιάς. Αυτή δεν ήταν άλλη από την δωρεά ενός καινούργιου οχήματος, στην μνήμη του πολυαγαπημένου της συζύγου Μιχάλη, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του οργανισμού στην Ηλεία. Μάλιστα το όχημα ήρθε εκείνη τη στιγμή στον προαύλιο χώρο του κτήματος  εν μέσω χειροκροτημάτων. Η κα Φλιντζάνη δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, περιορίστηκε μόνο να κόψει την κορδέλα του οχήματος γεμάτη συγκίνηση…

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδικό χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου καθώς και του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Μορφωτικού Σύλλογος Ήλιδας «Ελίσα» που παρουσίασαν  παραδοσιακούς χορούς.

Στα αξιοσημείωτα και το βίντεο που προβλήθηκε με δηλώσεις παιδιών που είχαν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στα σπίτια του ‘Χαμόγελου»… το καθ` ένα από αυτά, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, ευχαρίστησε τον εθελοντικό Οργανισμό που τους έδωσε την ευκαιρία να συνεχίζουν την ζωή τους με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Τέλος οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά εδέσματα από τον πλούσιο μπουφέ που υπήρχε στο χώρο.

Όλη η επικαιρότητα