Ποδόσφαιρο

Champions League: Ολοκληρώνεται η εικόνα των ημιτελικών

Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα δύο «εισιτήρια» για τα ημιτελικά του Champions League βρήκαν χθες το βράδυ κάτοχο, με την Μπαρτσελόνα και τον Άγιαξ να κλείνουν θέση για την επόμενη φάση. Απόψε θα πραγματοποιηθούν και οι ρεβάνς του δεύτερου μέρους των προημιτελικών, με τα φώτα να πέφτουν σε Μάντσεστερ και Οπόρτο.

Στο «Etihad» (22:00, CosmoteSport 2), η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που της έχει παρουσιάσει η φετινή αγωνιστική περίοδος, αφού καλείται πλέον να ανατρέψει την κατάσταση που διαμορφώθηκε πριν από μια εβδομάδα στο Λονδίνο. Η Τότεναμ είχε επικρατήσει 1-0 με το γκολ του Σον, στο ματς που τραυματίστηκε και αναγκάζεται να χάσει πλέον το υπόλοιπο της σεζόν ο Χάρι Κέιν.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ήξερε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να θίξει τον εγωισμό του κόσμου των «πολιτών» και κάλεσε τους οπαδούς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο γήπεδο, όπου έχουν μοιραστεί και σημαίες για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στις εξέδρες… Αμφίβολοι οι Φερναντίνιο και Ζιντσένκο για τη Σίτι, εκτός οι Οριέ, Ντάιερ, Κέιν, Γουίνκς και αμφίβολος ο Λαμέλα για τα «σπιρούνια» του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Με νάρθηκα στο χέρι ο Ντέλε Άλι…

Στο άλλο ματς, η Λίβερπουλ είχε κάνει επίδειξη ανωτερότητας και δυναμικής απέναντι στην Πόρτο, στο πρώτο παιχνίδι του «Άνφιλντ». Έφτασε στο 2-0, ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ μεγαλύτερο σκορ για να αποκτήσει ασφάλεια και σήμερα φιλοξενείται (22:00, CosmoteSport 1) στο «Ντραγκάο» από την Πόρτο με στόχο να «κλειδώσει» την πρόκριση. Οι «κόκκινοι» συνέχισαν απτόητοι να δίνουν τη μεγάλη μάχη που εκτυλίσσεται στην Premier League για την κατάκτηση της κορυφής, επικρατώντας 2-0 της Τσέλσι την περασμένη Κυριακή και θέλουν παράλληλα να βρεθούν στα ημιτελικά του Champions League.

Στόχος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ να υπερασπιστεί το αβαντάζ πρόκρισης που έχει από το πρώτο παιχνίδι, με τους «δράκους» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να γνωρίζουν πως αντιμετωπίζουν μια από τις κορυφαίες ομάδες αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη. Όμως, θέλουν να στηριχθούν στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στην Αγγλία και να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν να πάρουν από τη ρεβάνς… Στα αγωνιστικά, αμφίβολος ο Κορόνα για τους γηπεδούχους και ο Τζο Γκόμες για τη Λίβερπουλ.

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα