Ποδόσφαιρο

Champions League: Στο νέο γήπεδο της Ατλέτικο ο τελικός του 2019

Ακούστε το άρθρο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε στη Νιόν και συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του ορισμού των γηπέδων που θα διεξαχθούν οι τελικοί των συλλογικών διοργανώσεων για το 2019.

Έτσι, ο τελικός του Champions League των Ανδρών, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιουνίου, θα διεξαχθεί στο νεότευκτο «σπίτι» της Ατλέτικο Μαδρίτης, το “Wanda Metropolitano”, ενώ η καταληκτική αναμέτρηση για την αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών θα λάβει χώρα στη Βουδαπέστη και το γήπεδο της Φερεντσβάρος, την “Groupama Arena”.

Ο τελικός του Europa League θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2019 στο Αζερμπαϊτζάν και το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, ενώ το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα τελεστεί στην Κωνσταντινούπολη και το “Vodafone Park” που είναι η έδρα της Μπεσίκτας.

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενημερώθηκε για την κατάσταση αναφορικά με το “Eurostadium” στις Βρυξέλλες, το οποίο είναι ένα από τα γήπεδα του EURO 2020 και ζήτησε όλες οι σχετικές άδειες για την έναρξη της κατασκευής, καθώς και ένα ρεαλιστικό και εγγυημένο χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωσή του, να αποκτηθούν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2017.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή ζήτησε από τη διοίκηση της UEFA να αρχίσει, παράλληλα, μια γρήγορη διαδικασία για την ανάπτυξη μιας λύσης αντικατάστασης. Οι λύσεις αντικατάστασης είναι η Σουηδία/Στοκχόλμη και η Ουαλία/Κάρντιφ (αμφότερες ήταν υποψήφιες από την αρχική διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το EURO 2020), καθώς και η Αγγλία/Γουέμπλεϊ (η μόνη που είναι διαθέσιμη να φιλοξενήσει όλες τις αναμετρήσεις που πρέπει να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες). Η Εκτελεστική Επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση γι’ αυτό το θέμα στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Ακόμη, μετά την παραίτηση του Άνχελ Μαρία Βιγιάρ από τις θέσεις του σε UEFA και FIFA, ο Μικέλε Ούβα ορίστηκε νέος αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, ενώ ο Φερνάντο Γκόμες ορίστηκε ως ευρωπαϊκό μέλος στο Συμβούλιο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας έως το επόμενο τακτικό συνέδριο της UEFA.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για το UEFA Nations League της σεζόν 2018-19 και επικυρώθηκε το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA θα λάβει χώρα στις 7 Δεκεμβρίου 2017 στη Νιόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα