Ηλεία

«Χάνεται» στα… κύματα η πλατεία παραλίας Σαβαλίων!

Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο μέρος της πλατείας στην παραλία Σαβαλίων «κατάπιε» η θάλασσα το προηγούμενο διήμερο, με αποτέλεσμα το σημείο να έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για πεζούς και κυρίως για αυτοκίνητα που πλησιάζουν στο σημείο.

Η διάβρωση που έχει υποστεί κατά μήκος της παραλίας η πλατεία στο μπροστινό μέρος είναι τεράστια, κάτι που είχε συμβεί σε τέτοιο βαθμό πριν από περίπου μια δεκαετία.

Η παραλία, κάτω από την πλατεία, έχει γεμίσει με όγκους ασφάλτου και μπετόν, ενώ έχουν ξεριζωθεί και δέντρα. Παράλληλα, έχουν μετακινηθεί και έχουν σπάσει και βαριές τσιμεντένιες ζαρντινιέρες με φυτά που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία γύρω από την πλατεία, που χρησιμοποιείται για πάρκινγκ τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο μήνες από τους επισκέπτες.

Τα μεγάλα κύματα από τα μποφόρ των τελευταίων ημερών, δημιούργησαν σε πολλά σημεία τεράστιες διαβρώσεις. Τα σημεία της πλατείας της παραλίας που εφάπτονται με την ακτή βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα.

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες για την επικινδυνότητα των σημείων αυτών και βέβαια να καθοριστεί ο τρόπος για την δρομολόγηση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, αν και μακροπρόθεσμα απαιτείται η εκπόνηση μελέτης για ένα έργο που θα «θωρακίσει» την πλατεία από τον μεγάλο και ορμητικό όγκο νερών που πλήττουν την παραλιακή ζώνη κατά τους χειμερινούς μήνες και έχει ως συνέπεια την διάβρωση, που προκάλεσε αυτές τις ζημιές.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Όλη η επικαιρότητα