Γ Εθνική

«Χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Παναχαϊκή, Πανηλειακό και Αστυνομία – Η «τελευταία πράξη» του φιλικού της ντροπής

Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία πράξη του σίριαλ φαίνεται πως παίχτηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ότι έχει να κάνει με το φιλικό της ντροπής της περασμένης Τετάρτης ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Παναχαική και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, για τα οποία συνελήφθησαν μόνο (!!!) οπαδοί του Πανηλειακού.

Οι τρεις πλευρές (Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Αστυνομία Ηλείας) που αναμείχθηκαν στην υπόθεση εξέδωσαν με διαφορετική χρονολογική σειρά ανακοινώσεις ξεκαθαρίζοντας(;) τις θέσεις τους και η «Πατρις σπορ» σήμερα σας τις παρουσιάζει για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Παναχαϊκή: «Είμαστε απέναντι από τις συμπεριφορές βίας»

«Μετά από ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων που συνέβησαν έξω από το Δημοτικό Στάδιο του Πύργου και όχι τοποθετούμενοι εν βρασμώ, που πιθανόν θα οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα, θέλουμε να αποτυπώσουμε την άποψη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 και την αντίληψη της για το ποδόσφαιρο το οποίο θέλουμε να υπηρετούμε και δεν έχει σχέση με γνωστές συμπεριφορές που απαξίωσαν το λαοφιλέστερο άθλημα μέχρι σήμερα.

Έχουμε αναλάβει την Διοίκηση της Ιστορικής Παναχαϊκής με σκοπό να αλλάξουμε την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου για το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα, η οποία οδηγεί υγιείς φιλάθλους στο να απεχθάνονται την παρακολούθηση των αγώνων. Καταγράψαμε από την περσινή σεζόν την διάθεση μας αυτή ανοίγοντας τις πόρτες της Αγυιάς σε γυναίκες και παιδιά. Είναι γεγονός ότι η ανταπόκριση σε αυτό το εγχείρημα ήταν πλήρως ικανοποιητική.

Οι φίλαθλοι μας οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν την ομάδα σε κάθε αγώνα, οργανωμένοι και μη, μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν γίνει πρωταίτιοι επεισοδίων. Αυτούς τους φιλάθλους οφείλουμε να τους σεβόμαστε με δεδομένη την εν γένει σωστή οπαδική τους συμπεριφορά. Σε αυτή τη προαποφασισμένη προσπάθεια της ΠΑΕ κρινόμαστε όλοι και δίνουμε δείγματα γραφής σε κάθε παιχνίδι. Πρωταρχικός μας στόχος και το έχουμε αποδείξει σε όλους τους αγώνες μας, είναι η έλλειψη βίας και η καταδίκη κάθε μορφής κακών συμπεριφορών. Όπως έχουμε υποδεχτεί τους φιλάθλους κάθε ομάδας, πάντα σε σωστή συνεννόηση και συνεργασία με την Αστυνομία, το ίδιο απαιτούμε από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με την υποδοχή των φιλάθλων μας στους εκτός έδρας αγώνες. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 θα είναι αμείλικτη αν προκύψουν συμπεριφορές που θα απειλήσουν την υπέροχη ατμόσφαιρα, που καθολικά δημιουργούν μέσα και έξω από την Αγυιά οι φίλαθλοι και οι οπαδοί μας, οι οποίοι με τρόπο δυναμικό, αλλά πάντα όμως εντός αθλητικού πλαισίου, στηρίζουν την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας μας».

Πανηλειακός: «Καταδικάζουμε το σκηνικό της ντροπής, ύβρεις και βανδαλισμοί από τους οπαδούς της Παναχαϊκής»

«Η Διοίκηση του Πανηλειακού, με καθυστέρηση λόγω της αιφνίδιας αποχώρησης του Ν. Κουρμπανά από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, τοποθετείται σήμερα σε ότι αφορά τα πρωτόγνωρα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον «φιλικό» αγώνα με την Παναχαϊκή.

Ο συγκεκριμένος «φιλικός» αγώνας είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23/8 και ώρα 20.00. Ήδη, από την προηγούμενη ημέρα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με μέλος του ΔΣ της Παναχαϊκής, μας γνωστοποιήθηκε ότι στο γήπεδο μαζί με την αποστολή της ομάδας θα παρευρίσκονταν 20-30 άτομα-φίλαθλοι (γονείς ποδοσφαιριστών, μέλη ΔΣ και φίλαθλοι). Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να παραχωρηθεί στους φιλοξενούμενους η θύρα 7. Οι ανωτέρω φίλαθλοι έφθασαν στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου μισή ώρα περίπου πριν τον αγώνα και εισήλθαν στη θύρα τους χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως είχαμε την οποιαδήποτε ενημέρωση για μετακίνηση οργανωμένων οπαδών της Παναχαϊκής.

Έτσι λοιπόν, αμέσως μετά την έναρξη του παιχνιδιού, κατέφθασε πούλμαν με περίπου 40 οπαδούς της Παναχαϊκής οι οποίοι ενώ βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, αρχικά απευθύνθηκαν με υβριστικά συνθήματα προς τους οπαδούς της ομάδας μας που ήσαν ήδη εντός του γηπέδου, και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς οχημάτων και συμπλοκές με αστυνομικούς.

Το ΔΣ του Πανηλειακού καταδικάζει το σκηνικό της ντροπής που εκτυλίχθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου στον αγώνα με την Παναχαϊκή καθώς και κάθε μορφή βίας.

Διαβεβαιώνουμε το φίλαθλο κοινό της Ηλείας ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τα παιχνίδια του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ μας, να αποτελούν μια πραγματική γιορτή για μικρούς και μεγάλους».

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: «Στην Ολυμπιακή γη, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν θέση στους χώρους της άθλησης»

Τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ και της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ στο μεταξύ τους ΦΙΛΙΚΟ ( !!!!!!!) παιχνίδι αμαύρωσαν τις πολιτιστικές καταβολές των Ηλείων. Αυτών που έλκουν την καταγωγή τους από την Ολυμπιακή γή, όλων μας  που η ιστορία του τόπου μας  διδάσκει το εύ αγωνίζεσθε..

Η συντριπτική μειοψηφία των Ηλείων που προκαλεί και πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες θα πρέπει να καταδικασθεί από όλους τους φορείς , από όλους τους Ηλείους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Ηλείας- ΟΠΚΕ που κλήθηκαν να επιβάλλουν την τάξη, τα μέλη της ενώσεώς μας, υπέστησαν σημαντικές βλάβες στη σωματική τους ακεραιότητα…κάτι που, ως συνήθως, αποτελεί μη υπολογίσιμο μέγεθος…Δυστυχώς !

Καλούμε για πολλοστή φορά τους αρμοδίους να λάβουν εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα ώστε τέτοιου είδους συμπεριφορές από μεμονωμένες κοινωνικές ομάδες  να μην επαναληφθούν.

Ας αναλάβουν όλοι, επιτέλους, τις ευθύνες τους πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ειδικά στην Ολυμπιακή γη οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν θέση στους χώρους της άθλησης, εκεί που ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος προσέρχεται για να θαυμάσει τον δια του αθλήματος παραγόμενο άθλο.

Ας αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές της πολιτισμικής μας κληρονομιάς…Καιρός είναι!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ»

Όλη η επικαιρότητα