Ηλεία

Χάβαρι: Επέστρεψαν… κερδισμένοι από την Πράγα οι καθηγητές του γυμνασίου

Ακούστε το άρθρο

Νέο ταξίδι, νέες εμπειρίες για τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Χαβαρίου του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πράγα της Τσεχίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ ΚΑ1.

Το σχολείο συμμετέχει από πέρυσι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν πρόσφατα για πέντε ημέρες στην Πράγα, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου, και επέστρεψαν πίσω πιο πλούσιοι σε εικόνες, εμπειρίες και δεξιότητες.

Την αποστολή του Γυμνασίου Χαβαρίου αποτέλεσαν η κα Μαρία Μπαϊλού που είναι διευθύντρια του σχολείου, ο κ. Γιάννης Γιαννόπουλος που είναι μαθηματικός και η κα Κωνσταντίνα Κουτσμανή, η οποία είναι καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας.

Ηλεκτρονική μάθηση

Το σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν είχε τον τίτλο: «Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική μάθηση στην τάξη», ο οποίο διοργανώθηκε από τον φορέα ITC International και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων.

«Η επαφή των εκπαιδευτικών του σχολείου με συναδέλφους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η ανταλλαγή απόψεων για διδακτικές πρακτικές και μεθόδους αξιολόγησης, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας και ο εμπλουτισμός γνώσεων σχετικά με διάφορες πτυχές της κουλτούρας της χώρας υποδοχής, αποτελούν την προστιθέμενη αξία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+» σχολίασε η διευθύντρια του σχολείου κα Μαρία Μπαϊλού.

Οι στόχοι

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν να προσφέρει καταρχήν στους εκπαιδευτικούς πρακτικές ιδέες για το πώς μπορούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στα μαθήματα που διδάσκουν. Επίσης, να τους εξοικειώσει με τις τρέχουσες διαδικτυακές τάσεις και πώς μπορούν αυτές να εφαρμοστούν στη δημιουργία ηλεκτρονικού διδακτικού υλικού, καθώς επίσης να εξοικειώσει τους εκπαιδευτικούς με τις χρήσεις και τις λειτουργίες της πλατφόρμας Moodle.

Παράλληλα, στόχος του σεμιναρίου ήταν να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς και τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν τη δική τους ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης, καθώς επίσης να τους επιτρέψει να μοιραστούν ιδέες και πολιτισμικές διαφορές με άλλες εθνότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει και την διάχυση των αποτελεσμάτων της κινητικότητας των εκπαιδευτικών στη σχολική κοινότητα, κάτι που για το Γυμνάσιο Χαβαρίου αναμένεται να γίνει στα μέσα Ιουνίου, προκειμένου η μαθητική κοινότητα να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Όλη η επικαιρότητα