Ηλεία

Χελιδόνι: Δώρο ζωής ενόψει Πάσχα

Ακούστε το άρθρο

   Λίγο από τον χρόνο τους και το πολύτιμο αίμα τους, ως το καλύτερο δώρο ενόψει Πάσχα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αφιέρωσαν χθες το πρωί οι κάτοικοι του Χελιδονίου, στην πρώτη για το 2019 εθελοντική αιμοδοσία.

   Η καλή αρχή για την ενεργοποίηση της Τράπεζας Αίματος (σ.σ ιδρύθηκε το 2010) έγινε τον περασμένο Αύγουστο με την υπόσχεση, από όλους τους εμπλεκόμενους, η «τροφοδότησή» της να μην σταματήσει ξανά. Και το τήρησαν.

Η καλή συνέχεια

Έτσι, χθες το πρωί, κάτοικοι του Χελιδονίου, αλλά από το γειτονικό Κρυονέρι, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού με την πολύτιμη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία, στέφθηκε με επιτυχία. Όλοι οι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και στη συνέχεια αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Γρηγόρη Αργυρόπουλου και Γιώργου Βενιζέλου.

Μέχρι το μεσημέρι συγκέντρωσαν 10 πολύτιμες μονάδες για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, ενώ 8 ακόμα άτομα που δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες, για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας, θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας, στο Νοσοκομείο. Ανάμεσα σε αυτούς και πέντε νέοι του χωριού, λόγω ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων.

Αρκούν μόνο 10΄

Η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, είναι η τελευταία για τον Απρίλιο, λόγω Πάσχα και η επόμενη οργανωμένη εξωτερική αιμοληψία θα γίνει την Κυριακή 5 Μαΐου.

Μέχρι τότε όμως, οι ανάγκες σε αίμα δε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Γι’ αυτό, όσοι επιθυμούν να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να σώσουν μια – τουλάχιστον – ζωή, μπορούν να το απευθύνονται στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι, και τα απογεύματα και το Σαββατοκύριακο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2621082339.

Όλη η επικαιρότητα