Ηλεία

«Στα λευκά» η Ανδρίτσαινα! (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στα λευκά έχει «ντυθεί» η περιοχή της Νότιας ορεινής Ηλείας από νωρίς την Πέμπτη.

Στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα και στην ευρύτερη περιοχή έκανε την εμφάνισή του χθες το πρωί ο χιονιάς, προκαλώντας μικροπροβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο. Η χιονόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν αρκετά πυκνή στον δρόμο που ενώνει τον ναό με τον όμορο ναό της Μεσσηνίας, κοντά στην ΤΚ Σκληρού. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, του ΑΤ Ανδρίτσαινας και της ΠΕ Ηλείας, ο δρόμος καθαρίστηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, έγιναν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις με το μηχάνημα του δήμου για να μην υπάρξει κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες και οδηγούς.

«Η χιονόπτωση ήταν έντονη τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, ωστόσο η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε σύντομα. Είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που εκδηλωθεί ξανά παρεμφερές καιρικό φαινόμενο», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στο σημείο της χιονόπτωσης βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι νωρίς το πρωί το χιόνι είχε φτάσει έως και τους δεκαπέντε πόντους.

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας σε συνεργασία με αυτή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μετά την πρωινή χιονόπτωση, επενέβησαν ώστε να μην κλείσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στην περιοχή με τον Αντιδήμαρχο Μίλτο Γεωργακόπουλο συντονίζοντας τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε ο οδικός άξονας Θολού-Ναού Επικούριου Απόλλωνα να μείνει ανοικτός, καθώς υπάρχει κίνδυνος λόγω της χιονόπτωσης και των κατολισθήσεων να αποκλειστεί», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος σε σχετική του ανάρτηση στο facebook.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη στο δρόμο που συνδέει την Ανδρίτσαινα με τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

https://www.facebook.com/christosdiamantopoulos1/videos/2120701724612191/

Ο κ. Μητρόπουλος ανάρτησε και φωτογραφίες…

Όλη η επικαιρότητα