WEB tv Περίεργα

Το χωριό όπου οι άνδρες απαγορεύονται [VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Στη γλώσσα σουαχίλι η λέξη Umoja σημαίνει ένωση. Είναι όμως και ένα απομονωμένο χωριό που ζει χωριστά από τους άνδρες και η μόνη ένωση είναι η γυναικεία κατανόηση, αλληλοβοήθεια και δύναμη.

Πρόκειται για ένα χωριό 50 γυναικών και 200 παιδιών. Η περιοχή αυτή δημιουργήθηκε το 1990 από γυναίκες που είχαν υποστεί βιασμό και σεξουαλική βία. Έκτοτε, αποτελεί καταφύγιο για γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση από άνδρες και ενδοοικογενειακή βία ή που τους έχουν αφαιρεθεί τα γεννητικά όργανα.

Τα γειτονικά χωριά θεωρούν τις γυναίκες ιδιοκτησία, ενώ οι οικογένειες ζουν πατριαρχικά με τον άνδρα να ασκεί την απόλυτη εξουσία στα υπόλοιπα μέλη. Κάτι τέτοιο δεν χωρά στο χωριό Umoja… Οι γυναίκες τα βγάζουν πέρα μόνες τους πουλώντας χειροτεχνίες.

Το χωριό περιτριγυρίζεται από έναν τοίχο με αγκάθια και οι γυναίκες ζουν ήρεμες και αυτάρκεις έχοντας δίπλα τους τα παιδιά τους.

Η ζωή τους είναι λιτή όμως πλούσια σε αγάπη και ειρήνη… Ένα χωριό πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας.

The Town Where Men Are Banned

Today I learned about a self-sufficient women-only village in Kenya. ♀️ ♀️ ♀️It's a safe haven for women fleeing domestic violence or sexual violence.Thanks INSH for sharing!

Gepostet von 22 Words Presents am Dienstag, 6. Februar 2018

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα