Ελλάδα

Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Ακούστε το άρθρο

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Α. Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.

Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

Δεν έρχονται οι Κύπριοι πυροσβέστες

Με τα τωρινά δεδομένα αποφασίστηκε να μην έρθει τελικά στην Αθήνα το σώμα των εξήντα Κύπριων πυροσβεστών για το οποίο είχαν συμφωνήσει χθες το μεσημέρι οι δύο χώρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν πάντως σε συνεχή επαφή για τυχόν αλλαγή των δεδομένων με την Κύπρο να δηλώνει ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια αν αυτό χρειαστεί.

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 63χρονος που προσήχθη στην Πάρνηθα για τους εμπρησμούς

«Χτες ήταν της Παναγιάς και πήγαινα να ανάψω τα εικονίσματα στην Πάρνηθα, δεν έχω σχέση με τους εμπρησμούς», δήλωσε ο 63χρονος που προσήχθη την Τρότη από τις ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας καθώς θεωρείται ύποπτος για εμπρησμούς.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση τον περιγράφουν ως έναν μοναχικό και περίεργο άνθρωπο, ενώ για την ώρα δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Ανατολική Αττική.
Την Τρίτη, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως: «Έπειτα από έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του πολλά υλικά ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά», σημειώνοντας:
Εξετάζεται τόσο για την παρουσία του στην Πάρνηθα σήμερα, όσο και για πυρκαγιές στην περιοχή που εκδηλώθηκαν τα προηγούμενα έτη.

cnn

Όλη η επικαιρότητα