Ηλεία

Χωρίς φωτισμό, με χορτάρια και βουλωμένους υπονόμους ο δρόμος του σταδίου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Είναι ο κύριος δρόμος που «οδηγεί» στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας. Εξάλλου, το λέει και το… όνομα του «Οδός Γηπέδου», ενός γηπέδου που φιλοξενεί τον Κόροιβο της Α1 και της Α2, και βέβαια τις άλλες ομάδες της πόλης, τις ακαδημίες…

Αυτό δεν… εμποδίζει, τα βράδια να βρίσκεται μες το σκοτάδι, νύχτα και μέρα μες στο σκουπίδι και τους καλοκαιρινούς μήνες να ξεπηδούν φίδια και άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου από τα ξηρά χόρτα!

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της οδού Γηπέδου και των γύρω δρόμων, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ενώ η ανάπλαση πριν χρόνια προέβλεπε την τοποθέτηση φωτιστικών στύλων, ακόμη δεν έχει γίνει η τοποθέτησή τους. Έγινε όμως… η απομάκρυνση του φωτισμού με τις ξύλινες κολώνες, ενόψει των νέων και καλαίσθητων που έχουν «χαθεί» στον δρόμο…

Οι υπόνομοι έχουν να καθαριστούν χρόνια και η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι να είναι στην κυριολεξία γεμάτοι χώμα μέχρι τις σχάρες, με ότι αυτό συνεπάγεται κατά τις βροχοπτώσεις τον χειμώνα.

«Που ζούμε
επιτέλους;…»

Η κα Κατερίνα Αργυροπούλου μένει με την οικογένειά της, λίγα μέτρα πριν την κεντρική είσοδο του Δημοτικού Σταδίου. Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» αναφέρει ότι έχει πάει η ίδια στο δημαρχείο τρεις φορές και άλλες τρεις φορές ο πατέρας της. Αλλά, το αποτέλεσμα, όπως είπε ήταν αδιαφορία και κοροϊδία.

«Έφτιαξαν τον ποδηλατόδρομο και τον δρόμο και έβγαλαν τις κολώνες της ΔΕΗ, για να βάλουν τις μεταλλικές. Που είναι τόσο καιρό; Η δικαιολογία είναι ότι εκλάπη το υλικό. Αν είναι δυνατόν. Δεν έχουμε φωτισμό, εκτός από τον προβολέα του σταδίου στην είσοδο, αλλά πληρώνουμε δημοτικό φωτισμό…», είπε χαρακτηριστικά η κα Αργυροπούλου.

Συνεχίζοντας, μίλησε για την κακή και επικίνδυνη κατάσταση, ενόψει χειμώνα στην οποία βρίσκονται οι υπόνομοι στην οδό Γηπέδου, για τα χορτάρια που έχουν κατακλύσει την περιοχή, αλλά και για τα αδέσποτα: «Οι υπόνομοι είναι βουλωμένοι, γεμάτοι σκουπίδια και χώμα. Εάν βρέξει πολύ για λίγη μόνο ώρα, εμείς που έχουμε και ισόγεια κατοικία θα πλημμυρίσουμε. Τα χορτάρια γύρω – γύρω μας έχουν κατακλύσει. Περνάνε φίδια. Και μέσα στα χορτάρια κρύβονται πολλές φορές αδέσποτα σκυλιά. Κάποια από αυτά έχουν δαγκώσει παιδιά.

Που ζούμε επιτέλους. Τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε μέσα στο σκοτάδι και στην βρωμιά. Δεν μπορούμε να βγούμε το βράδυ από το σπίτι…», τόνισε η κα Αργυροπούλου.

Όλη η επικαιρότητα