Οικονομία

Χωρίς κριτήρια οι 120 δόσεις – Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι μη μισθωτοί οφειλέτες στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που έρχεται για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα ρύθμιση θα απευθύνεται σε όλους τους μη μισθωτούς και το πλήθος των δόσεων θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του χρέους:

– Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 36.- Για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 120.

Λεπτομέρειες για το νέο σχήμα ρύθμισης που θα περιλαμβάνει και σημαντικό “κούρεμα” μέσω επανυπολογισμού της βασικής οφειλής έδωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μετά από τη συνάντηση που είχε με άλλους υπουργούς και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

“Η ρύθμιση του υπουργείου για χρέη προς τα Ταμεία θα αφορά τους πάντες” είπε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι για τα χρέη πριν από τις 31/12/2016 θα υπάρξει επανυπολογισμός με βάση το νέο σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου.

Προσοχή: Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και χρέη του 2017, χωρίς όμως επανυπολογισμό, αφού πρόπερσι ίσχυε ήδη ο υπολογισμός των εισφορών βάσει του πραγματικού εισοδήματος.

“Δεν θα υπάρξουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση αλλά με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται το ύψος των δόσεων” δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου. Όπως έχει γράψει το “Έθνος”, η νέα “έξυπνη” ρύθμιση που θα έρθει έως τον Μάρτιο οδηγεί σε μέσο κούρεμα οφειλής 70% και απευθύνεται σε 958.000 μη μισθωτούς.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Όλη η επικαιρότητα