Ηλεία

Χωρίς κυλικείο το Νοσοκομείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς κυλικείο είναι από χθες το πρωί το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τη μείωση του ενοικίου, που είχε ζητηθεί από την εταιρία που το λειτουργεί, προκειμένου να μπορέσει να είναι συνεπής, καθώς τα οικονομικά δεδομένα, από το 2008 ή 2009 που μισθώθηκε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρία είχε ζητήσει μείωση, κάτι που όμως δεν μπορούσε να γίνει, καθώς η ανάληψη της λειτουργίας είχε γίνει με Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, συνεπώς, δεν προβλέπεται τέτοια δυνατότητα και κάτι τέτοιο θα ήταν έκνομο. Προκειμένου να μην αποχωρήσει μέχρι τη διενέργεια του νέου Διαγωνισμού και να μη μείνει το Νοσοκομείου χωρίς Κυλικείο, πρότεινε την μείωση του μισθωτηρίου (σ.σ με συγκριμένο ποσό) γι’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Η πρόταση της εταιρίας δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ και η εκπρόσωποι της εταιρίας δήλωσαν αδυναμία να καταβάλουν το ποσό που αντιπροτάθηκε. Έτσι, χθες το πρωί, το κυλικείο σταμάτησε τη λειτουργία του, με τους υπευθύνους και τους έξι υπαλλήλους που – αναγκαστικά – έχασαν τη δουλειά τους, να βοηθούν στη διαδικασία της απομάκρυνσης της υποδομής.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, «ανέβηκε» στο Διαύγεια η προκήρυξη διαγωνισμού μίσθωσης του Κυλικείου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (σ.σ ημερομηνία κατά την οποία εκτιμάται ότι θα έχει περατωθεί ο Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός εκμίσθωσης του κυλικείου) χωρίς δυνατότητα παράτασης, με μηνιαίο τίμημα 10.000 ευρώ το μήνα και υποβολή προσφορών (σε κλειστούς φακέλους) μέχρι και τις 2:00 το  μεσημέρι της Τρίτης 21 Αυγούστου, στο Γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα