Μεσσηνία

Χωρίς μαντρότοιχο στον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος η Άνω Πόλη

Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΑΡΙ της Κυπαρισσίας αποτελεί ο διατηρητέος οικισμός της Άνω Πόλης ή Παλιά πόλη όπως την αναφέρουν οι φορείς. Ωστόσο κι ενώ πλησιάζει η Παντριφυλιακή εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Πεντηκοστής η απουσία υποδομών εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης αναδεικνύει το έλλειμμα προστασίας που ελοχεύει για την περιοχή.
Κατά γενική ομολογία η ιδιωτική πρωτοβουλία που αποδίδει φόρους στο Κράτος, στο Δήμο, ενισχύοντας τους επαγγελματίες της πόλης έχει δημιουργήσει το μικρό της θαύμα στην ιστορική περιοχή με την σφραγίδα ενός τουριστικού προιόντος εφάμιλλου άλλων περιοχών. Αλλά φέτος με μεγάλη δυσκολία θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πανηγύρι δεδομένου ότι ο περίφημος μαντρότοιχος που κοσμούσε την νότια πλευρά της πλατείας Αρκαδιάς έχει καταρρεύσει χωρίς να αποκατασταθεί…Μάλιστα ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι μεγάλος και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η Δημοτική αρχή δεν υιοθέτησε την πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση λόγω κόστους επιμένοντας όμως ότι κάποια στιγμή το έργο θα υλοποιηθεί. Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι η Άνω ή Παλιά πόλη δεν έχει δημοτικές υποδομές. Σήμανση τοπωνυμίων, καθαριότητα, βελτίωση χώρου, αποκατάσταση καλντεριμιών έχουν υλοποιηθεί με πρωτοβουλία φορέων και προγραμμάτων. Ακόμα και η αδειοδότηση των τραπεζοκαθισμάτων δεν έχουν εκπληρωθεί αν και επαγγελματίες πληρώνουν φόρους. Ήρθε άραγε η ώρα να δούμε και το κυκλοφοριακό σοβαρά μας ρωτούσαν κάτοικοι κατά την επίσκεψή μας στην περιοχή. Ας φροντίσει ο Δήμος έστω και αργά πριν περάσει το καλοκαίρι…

Όλη η επικαιρότητα