Αγροτικά Ηλεία

Χρ. Γιαννόπουλος: “Όταν οι κοροϊδίες παρουσιάζονται σαν φιλοαγροτικά μέτρα”

Ακούστε το άρθρο

Άξιους συνοδοιπόρους της αντιαγροτικής πολιτικής της έχει βρει στην Ηλεία η κυβέρνηση των Συριζανέλ που οργανώνουν εκδηλώσεις δίνοντάς της βήμα για να συνεχίζει την κοροϊδία για τα δήθεν μοντέλα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Ανάπτυξη που ωφελεί τα αρπαχτικά του κόπου των αγροτοκτηνοτρόφων και επιδοτούνται αδρά από Ε.Ε. και κυβέρνηση για να συντελέσουν στην συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και στο δικό μας βίαιο ξεκλήρισμα μας. Την ερχόμενη Τετάρτη έρχεται στον Πύργο ο υφυπουργός Α.Α.Τ. για να προπαγανδίσει όλους εκείνους τους μηχανισμούς χειραγώγησης του κινήματος και της αγροτικής οικονομίας στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης και να διαφημίσει το δημιούργημά του την κοροϊδία της ρύθμισης δήθεν των αγροτικών χρεών.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την ληστρική φορολόγηση, την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με κάθε είδους χαράτσια, έχει αποτέλεσμα να πηγαίνει το 50% του μειούμενου κάθε χρόνο αγροτικού εισοδήματος στον κρατικό κορβανά και να οδηγούνται στην οικονομική ανέχεια οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και στο σίγουρο ξεκλήρισμα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει ότι μπορεί προς όφελος των τραπεζών και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις χωραφιών. Τα χρέη που είναι στην πλειοψηφία τους καλλιεργητικά, λόγω των υψηλών επιτοκίων και πανωτοκίων για τα οποία η πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων έχει πληρώσει μια και δυο φορές το κεφάλαιο αντί να μειωθούν πολλαπλασιάστηκαν. Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της μείωσης των τιμών των προϊόντων και της αύξησης του κόστους παραγωγής από τους εμποροβιομήχανους, την αποδοχή και υλοποίηση των αντιαγροτικών νόμων και εντολών της Ε.Ε. από τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν κανένα λόγο να “χάψουν” το νέο “παραμύθι” της κυβέρνησης που έχει “δράκο” ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποδοτικότερη κυβερνητική διαχείριση της ληστρικής πολιτικής, ώστε να εξασφαλίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα.

Τους γυρίζουμε την πλάτη, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, συνεχίζουμε τον αγώνα για τη ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής μας όπως είναι ο Παραγωγικός Συνεταιρισμός του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου χωρίς μεσάζοντες, εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής, με παράλληλη μείωση του κόστους σε καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, πραγματική ασφάλιση της παραγωγής μας, αξιοπρεπείς συντάξεις, κανένας πλειστηριασμός χωραφιού ή σπιτιού και το κυριότερο ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε.. Σύντομα θα δώσουμε νέα απάντηση σε αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας. τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Όλη η επικαιρότητα