Οικονομία

Χρέη στην Εφορία: Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του Taxisnet

Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους μέσω ρύθμισης, σε 12 δόσεις, θα έχουν εντός των επόμενων ημερών οι φορολογούμενοι, όταν και θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet. Έτσι θα τους δοθεί η δυνατότητα να πληρώσουν προτού τα χρέη τους καταστούν ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», με το άνοιγμα της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν παλαιότερες ρυθμίσεις ως προς τις οφειλές τους και κυρίως τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Βάσει αυτών των νέων ευνοϊκών μέτρων, όμως, δημιουργείται πλέον ένα σκληρό κανονιστικό πλαίσιο, καθώς η Εφορία δεν θα χαρίζει σε κανέναν σε ό,τι αφορά την εξόφληση ή τη ρύθμιση νέων φορολογικών οφειλών.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, βάσει των όσων προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, από την Πρωτοχρονιά του 2018 οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους με οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης θα πρέπει, προκειμένου να μην την απολέσουν, είτε να εξοφλούν είτε να ρυθμίζουν τις νέες τους οφειλές, προτού αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Από τη στιγμή που θα τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή του Taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση των 12 δόσεων ηλεκτρονικά. Το επιτόκιο της ρύθμισης θα είναι 8,76%, ενώ η τακτοποίηση των οφειλών θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω πάγιας εντολής με χρέωση στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τον ιστότοπο του TAXISnet (www.gsis.gr).

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα