Ηλεία

Χρηματοδότηση 270.000 ευρώ στο Σύνδεσμο ‘Πηνειός’

Ακούστε το άρθρο

Με το χρηματικό ποσό των 270.000,00 ευρώ επιχορηγήθηκε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ‘Πηνειός’, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα επιχορήγησης των ΟΤΑ για το έργο: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ‘Πηνειός’, που ως γνωστόν αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, υπέβαλε σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Τζουλέκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη, καθώς ανοίγει ο δρόμος για παρεμβάσεις αναγκαίες προκειμένου να μπορούν να πιουν νερό οι πολίτες.

Να μην χάνεται το νερό

Ο κ. Τζουλέκης έκανε γνωστό ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα διατεθεί για την επισκευή της υδρομάστευσης στις πηγές Κακοταρίου, η οποία παραμένει ασυντήρητη επί σειρά ετών με αποτέλεσμα εξαιτίας διαρροής να χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις και στον αγωγό υδρόδοτοσης, όπου επίσης υπάρχουν προβλήματα και καταγράφονται διαρκώς βλάβες.

«Εδώ και δύο δεκαετίες έχει υποστεί ζημιές η υδρομάστευση στις πηγές Κακοταρίου, δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση και το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε δωρεάν νερό. Η υδρομάστευση έχει καταστραφεί εδώ και πολλά χρόνια και εξαιτίας της διαρροής που παρουσιάζει χάνεται το μισό νερό από τις πηγές. Με αυτά τα χρήματα θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της βλάβης και παράλληλα θα προχωρήσουμε και στην αποκατάσταση βλαβών που παρουσιάζει ο αγωγός» εξήγησε ο κ. Τζουλέκης.

Μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα και τα έργα.

Εκτός λειτουργίας το διυλιστήριο

Σε ότι αφορά την υδροδότηση από το διυλιστήριο στη λίμνη του Πηνειού, παρά την τοποθέτηση του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα τίθετο εκ νέου σε λειτουργία από την περασμένη εβδομάδα, αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πρόοδος. Ο κ. Τζουλέκης ερωτηθείς για το θέμα, ανέφερε ότι ο βασικός λόγος μη λειτουργίας είναι οικονομικός, χωρίς να προσδιορίσει πότε θα τεθεί σε λειτουργία.

Όλη η επικαιρότητα