Lifestyle Ηλεία

Χρήστος Γεωργιάδης: «O ρόλος μου είναι μία καρικατούρα του χαρακτήρα μου!..»

Ακούστε το άρθρο

Τον γνωρίσαμε τον τελευταίο καιρό χάρη στη συμμετοχή του στην Ομάδα Θεάτρου «Προσκήνιο» όπου ερμηνεύει το ρόλο του Λόρδου Γουέσσεξ στην παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»…
Ο λόγος για τον Χρήστο Γεωργιάδη όπου μας ξάφνιασε ευχάριστα από το τολμηρό αυτό ρίσκο που πήρε καθώς παίζει για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση –και θα λέγαμε πως τα κατάφερε και με το παραπάνω.
Αυτό στάθηκε και αφορμή για τη σημερινή μας συζήτηση…

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή 
(kostasgkelntis1@gmail.com)

Ποιος είναι ο Χρήστος με 3 λέξεις;
«Δημιουργικός, κυνικός, παρεξηγημένος.»

Παρεξηγημένος, γιατί;
«Θεωρώ ότι ο κυνισμός είναι η ανώτερη μορφή ειλικρίνειας. Ελάχιστοι τον κατανοούν και ακόμα λιγότεροι τον δέχονται. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι στέκονται στα λόγια και όχι στο νόημα.»

Αυτή την περίοδο, σε τι φάση σε βρίσκουμε;
«Νιώθω απίστευτα κουρασμένος! Αυτός ο μήνας ήταν δύσκολος για όλη την ομάδα καθώς ήμασταν στην τελική ευθεία. Σε γενικά πλαίσια, αρκετά πιεσμένος χρονικά και οικονομικά εξαιτίας κάποιων μελλοντικών σχεδίων επαγγελματικού περιεχομένου.»

Το θέατρο πως προέκυψε στη ζωή σου;
«Μου το πρότεινε ένας φίλος ο οποίος ήταν ήδη μέλος της θεατρικής ομάδας. Ήταν μία ευκαιρία να τσαλακώσω το χαρακτήρα μου και να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Το θέατρο είναι ένας τρόπος για να αποβάλει κάποιος την υποκρισία από μέσα του, κάτι που στην εποχή μας είναι αναγκαίο.»

Πως πάνε οι παραστάσεις;
«Θέλω να πιστεύω πως σε όλες μας τις παραστάσεις το χειροκρότημα είναι αντάξιο του αποτελέσματος. Στην πρεμιέρα παρά το άγχος μας όλη η ομάδα είχε μία απίστευτη ενέργεια και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Ελπίζω στην τελευταία να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία!»

 Είναι δύσκολο;
«Η άποψη που έχω στη ζωή μου για οτιδήποτε καινούργιο είναι: “Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;”. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να έχω τόσο μεγάλο και απαιτητικό ρόλο στην πρώτη μου συμμετοχή στη θεατρική ομάδα. Ωστόσο ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη και των πιο έμπειρων μελών η όλη διαδικασία έγινε πιο εύκολη και ταυτόχρονα διασκεδαστική.»

Σκέφτηκες ποτέ κατά τη διάρκεια των προβών να τα παρατήσεις;
«Αν και υπήρχε μία περίοδος που ήταν αρκετά κουραστική η προετοιμασία του έργου και θυσιάσαμε αρκετό απ’ τον προσωπικό μας χρόνο ποτέ δε μου πέρασε απ’ το μυαλό να τα παρατήσω.»

Στα παρασκήνια τι γίνεται;
« Στα παρασκήνια επικρατεί πάντα ένας σιωπηλός πανικός. Πολλές αλλαγές κουστουμιών γίνονται κυριολεκτικά σε δευτερόλεπτα. Συνεπώς ο συγχρονισμός μεταξύ των ατόμων είναι απαραίτητος.»

Δεν σκας μέσα στο μπαούλο;
«Πραγματικά είναι στιγμές που είναι αποπνικτικά μέσα στο μπαούλο. Παρ’ όλα αυτά είναι από τα ελάχιστα κωμικά στοιχεία του ρόλου μου και δεν θα έπρεπε να λείπει.»

Ποια είναι η αγαπημένη σου σκηνή στο έργο;
«Οποιαδήποτε σκηνή με τον Ένσλοου και τον Νεντ. Πιστεύω ότι είναι τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν με τις ατάκες και την ενέργεια τους.»

Τα λόγια σου τα θυμάσαι;
«Έχω φωτογραφική μνήμη και η αποστήθιση είναι αρκετά εύκολη. Το δύσκολο κομμάτι είναι σε περίπτωση λάθους δικού μου ή ενός συναδέλφου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον ειρμό της παράστασης και μην υπάρξει κάποια στιγμή αμηχανίας.»

Ο ρόλος σου έχει καμμία σχέση με τον Χρήστο;
«Με χιουμοριστικά κριτήρια θα μπορούσε κάποιος κάλλιστα να πει ότι ο ρόλος είναι μία καρικατούρα του χαρακτήρα μου. Και εγώ αλλά και ο Λόρδος Γουέσσεξ είμαστε κυνικοί, με μία πιο πρακτική άποψη για τη ζωή. Ελπίζω μόνο να μην είμαι και στην πραγματικότητα τόσο επιφανειακός.»

Με τις θαυμάστριες τι γίνεται;
«Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας κυνικός προικοθήρας θα έχει απήχηση στο γυναικείο κοινό αλλά μέχρι στιγμής έχω ακούσει μερικά κολακευτικά σχόλια.»

Χρήστο, έμεινε μόνο 3 παραστάσεις… πως νιώθεις γι’ αυτό;
«Χαίρομαι που το έργο είχε απήχηση και άρεσε στον κόσμο. Έχω μεικτά συναισθήματα. Σίγουρα θα μου λείψουν οι παραστάσεις/πρόβες αλλά υπάρχει έντονο και το συναίσθημα του κορεσμού καθώς το έργο το δουλεύουμε εδώ και πολλούς μήνες»

Είσαι ικανοποιημένος από τον Χρήστο;
«Είμαι από τα άτομα που δεν νιώθουν εύκολα το συναίσθημα της ολοκλήρωσης. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος και έχω συνέχεια απαιτήσεις από τον εαυτό μου.»

Θα σε ξαναδούμε στο σανίδι, τι λες;
«Γιατί όχι. Αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος θα μου άρεσε.»

Πως είναι το κλίμα στα καμαρίνια;
«Στο συγκεκριμένο τομέα πολλές φορές η προσωπική ματαιοδοξία μπορεί άθελα μας να αγγίξει τα όρια της εγωπάθειας. Συνεπώς είναι απαραίτητη η προσοχή για την αποφυγή παρεξηγήσεων.»

Η ψυχή της ομάδας, ποιος ήταν;
«Ο τίτλος πηγαίνει στο Νίκο που ουσιαστικά έχει αναλάβει την επιμέλεια όλων των θεμάτων που αφορούν την ομάδα.»

Χρήστο, όσοι σε παρακολουθούμε στα σόσιαλ μίντια, κολαζόμαστε καθημερινά με τις φωτογραφίες των γλυκών που ανεβάζεις… είσαι και ζαχαροπλάστης;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Έτυχε οι γονείς να έχουν εστιατόριο συνεπώς από μικρός ήμουν εξοικειωμένος με τη μαγειρική.»

Αυτό πως ήρθε στη ζωή σου;
«Παραδέχομαι ότι ποτέ δε μου άρεσε το επάγγελμα του εστιατορίου. Ουσιαστικά άρχισε σα χόμπυ. Σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε μία επαγγελματική κουζίνα (την οποία στο τέλος κάθε δημιουργίας καθάριζε άλλος) αποτέλεσε έναν εύκολο τρόπο για οικονομική αποκατάσταση.»

Χαρακτήρισε μου τη ζωή σου με μια γεύση!
«Πικρή!»

Γιατί πικρή;
«Σπάνια έχει δοθεί σε κάποιον η ευκαιρία να σχεδιάσει τη ζωή του από το μηδέν σε μία λευκή κόλλα χαρτί. Δυστυχώς σε κάποια κομβικά σημεία της ζωής μου είχα περιορισμένες επιλογές με αναπόφευκτα αποτελέσματα.»

Στον ελεύθερο σου χρόνο, τι κανείς;
« Η πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου είναι αρκετά περιορισμένη. Προσπαθώ να τον ξοδεύω δημιουργικά αλλά και πρακτικά. Πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία στον αθλητισμό καθώς επίσης και στη ζωγραφική.»

Τι να περιμένουμε από τον Χρήστο μελλοντικά;
«Αρχικά πολλά και νέα γλυκά!!! Είμαι αρκετά αισιόδοξο άτομο. Σίγουρα η άσχημη κατάσταση που επικρατεί μας έχει επηρεάσει όλους. Όρεξη και ιδέες υπάρχουν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Σ’ ευχαριστώ πολύ, φίλε Χρήστο!

(η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 7/4)

Όλη η επικαιρότητα