Χρήστος Παλαιολόγος: «Δέχθηκα χτυπήματα από φίλους αλλά τους συγχωρώ»

Γεννήθηκα στην Μυρσίνη Ηλείας στις 27 Δεκεμβρίου 1956.  Δημοτικό, Γυμνάσιο τελείωσα στα Λεχαινά και συνέχισα τις σπουδές μου στον Πύργο όπου πήρα το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Είμαι παντρεμένος με την Γκουτσούλα Ζωή με την οποία αποκτήσαμε τρία παιδιά. Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τα κοινά το 1978. Σήμερα είμαι αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, πρόεδρος Θεριζοαλωνιστών Ηλείας,  και πρόεδρος Καλαμποκοπαραγωγών Ηλείας.

Το κείμενο  της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστος Παλαιολόγος έχει ως ακολούθως:

ΕΡ. Στις εκλογές του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για την ανάδειξη προέδρου, έχετε πει ότι δεχθήκατε χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Μπορείτε να γίνετε τώρα πιο συγκεκριμένος;

ΑΠ (χαμογελά)Ναι, είναι αλήθεια ότι την προεκλογική περίοδο δέχθηκα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» και μάλιστα τα πιο δυνατά ήταν από φίλους! Δεν το περίμενα…Πληγώθηκα αλλά, ξέρετε κάτι; Τους συγχωρώ, τους έχω συγχωρέσει όλους. Περασμένα ξεχασμένα. Εγώ εξελέγην πρόεδρος για όλα τα μέλη του ΤΟΕΒ. Δεν ξεχωρίζω απολύτως κανένα μέλος. Είμαι στο πλευρό όλων, 24 ώρες το 24ωρο, απαντώ στα κινητά, πηγαίνω κοντά στο πρόβλημα.

ΕΡ. Πριν από μέρες σας είδαμε να αγκαλιάζεστε με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αλφειού –Πηνειού και ήταν ομολογουμένως μια καλή εικόνα που περνούσε μηνύματα συνεργασίας με τον κ. Νίκο Φάμελο

ΑΠ. Η συνεργασία είναι σημαντική όπως και σημαντικό είναι να έχεις άλλη άποψη. Είναι θεμιτό. Πρέπει  να υπάρχουν γόνιμες αντιπαραθέσεις και εποικοδομητικός διάλογος. Με τον κ. Φάμελο, αγκαλιαστήκαμε γιατί δεν μας χωρίζει κάτι. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτά που ζητώ ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων είναι σωστά. Πληρώνουμε ως ΤΟΕΒ και απαιτούμε από τον ΓΟΕΒ. Δεν έχουμε εκκρεμότητες με τον ΓΟΕΒ και συνέχεια λέω πως ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων είναι ο αιμοδότης του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού.

Υπάρχει καλή συνεργασία με τον κ. Φάμελο. Συνεργαζόμαστε  για τα αντιπλημμυρικά έργα τώρα το καλοκαίρι για να μας βρει έτοιμους ο χειμώνας. Με τις τσάπες μας καθαρίζουμε αποστραγγιστικά κανάλια όπως την Τ22 και την Τ16 και άλλες τάφρους. Και να σας πω και κάτι; (χαμογελά) άν δεν τσακωνόμουνα ίσως να μην γινόταν τίποτα. Επαναλαμβάνω πως ζητάω λογικά πράγματα ως πρόεδρος ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και όχι παράλογα. Ζητάω τα νόμιμα και νομίζω ότι και ο κ. Φάμελος το ξέρει. Με την ευκαιρία να σας πω πως γενικά φέτος ξεκίνησε καλά η αρδευτική περίοδος. Βέβαια έχουμε δύο προβληματικά αντλιοστάσια την Ζώνη 15 και την Ζώνη 12 όπου υπάρχουν  παλαιοί αγωγοί. Πρέπει να γίνει αντικατάστασή τους, τα «κουμπώματα» που λέμε.  Εδώ θέλουμε την οικονομική στήριξη της πολιτείας, της Περιφέρειας. Για την αντικατάστασή τους χρειάζονται περίπου 500.000 ευρώ. Θα βρεθώ και πάλι στην Περιφέρεια στον κ. Κατσιφάρα και θα συζητήσουμε το θέμα.

ΕΡ Κάποιες φορές φωτογραφίζεστε με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Ανδρέα Κορομηλά και κάποιες «κακές γλώσσες» μιλάνε για «πιθανή συνεργασία»

ΑΠ: Για όνομα του Θεού!. Δεν αλλάζω εγώ παράταξη! Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκείνο όμως που λέω είναι ότι πρέπει να έχουμε καλή συνεργασία με την  αντιπολίτευση. Δεν είναι εχθρός μας  ο κ. Κορομηλάς ούτε οι άλλοι  επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και ορίστηκα αντιδήμαρχος για όλους. Είμαι δίπλα σε όλους, χωρίς διακρίσις. Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της, ασκεί την κριτική της.. Πρέπει να κάνει κριτική για να είμαστε εμείς καλύτεροι.

ΕΡ Αν βαθμολογούσατε τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ για την μέχρι σήμερα θητεία του, στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, τι βαθμό θα του βάζατε με άριστα το δέκα;

ΑΠ. Αν και δεν είμαι καθηγητής θα σας πω: Μπορεί να βάλω άριστα δέκα. ¨Όμως τα προβλήματα στο Δήμο είναι τεράστια. Ο δήμος μας κύριε Ζαφειρίου είναι 450.000 στρέμματα, άλλωστε τον γυρνάτε καθημερινά. Ξέρετε λοιπόν ότι θέλεις περίπου  200 χλμ για να τον γυρίσεις όλο. Λοιπόν όλοι μας, όλοι οι αντιδήμαρχοι κάνουμε προσπάθειες ι για να λύνουμε προβλήματα για το καλό του πολίτη. Και βέβαια ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ κάνει τα  αδύνατα δυνατά για να δίνει λύσεις.  Ζητάμε την κατανόηση από τους συμπολίτες μας γιατί ξέρετε ότι υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Το κράτος μας έδωσε  αρμοδιότητες χωρίς οικονομική στήριξη. Και παρ’ όλα αυτά με τις όποιες δυνάμεις μας προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις. Να πω εδώ ότι και το έργο των δημοτικών είναι σημαντικό, γιατί αυτοί είναι ο συνδετικός κρίκος της δημοτικής αρχής με τους δημότες.

ΕΡ Ως πρόεδρος καλαμποκοπαραγωγών πως εκτιμάτε ότι θα είναι η φετινή περίοδος;

ΑΠ. Η σπορά του καλαμποκιού ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου. Αν και δεν έχω ακόμη επίσημα στοιχεία, εκτιμώ πως φέτος πρέπει να καλλιεργήθηκαν περίπου 10-15% λιγότερα στρέμματα. Πέρυσι σε όλο τον νομό Ηλείας είχαν καλλιεργηθεί περίπου 60.000 στρέμματα, φέτος βλέπω να είναι περίπου στα 50.000. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει χρήμα. Οι καλαμποκοπαραγωγοί είναι αδικημένοι γιατί δεν έχουν πάρει ακόμη αποζημιώσεις τις θεομηνίες της περυσινής χρονιάς. Με τι κεφάλαια λοιπόν να καλλιεργήσουν;

ΕΡ. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας κύριε Παλαιολόγε;

ΑΠ: Να βρίσκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη και να έχω την δυνατότητα να προσφέρω. Τα προβλήματα είναι πολλά και είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις. Αν οι δήμοι διέθεταν πόρους τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.