Super league WEB tv

Χρήστος Θέος, ένας εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος (VIDEO – PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ο Χρήστος Θέος έδειξε και στην περίπτωση του Διούδη το πόσο καλός γιατρός αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος είναι. Το Gazzeta.gr θυμίζει άλλες στιγμές που παρενέβη για παίκτες ή ακόμα και για φιλάθλους.

Ήταν το 49ο λεπτό του ντέρμπι στο γήπεδο Καραϊσκάκη όταν ο σοβαρός τραυματισμός του Διούδη επισκίασε τα πάντα. Ο κίπερ του Παναθηναϊκού γύρισε την γλώσσα του μετά την σύγκρουση με τον Νάτχο και ο Χρήστος Θέος ήταν από τους ανθρώπους που έτρεξαν να βοηθήσουν και ήταν δίπλα του μέχρις ότου διακομιστεί στο νοσοκομείο. Ακόμα και οι παίκτες του Ολυμπιακού έπιαναν το κεφάλι τους ενώ ο Κούτρης έκανε τον σταυρό του για να πάνε όλα καλά. Ο γιατρός των Πειραιωτών που όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει πόσο καλός επιστήμονας και εξαιρετικός άνθρωπος είναι προσέτρεξε και στο περιστατικό με τον φίλο του Ολυμπιακού που κατέρρευσε στις εξέδρες και δυστυχώς απεβίωσε μετά.

Υπάρχουν όμως και αρκετές άλλες περιπτώσεις όπου ο Χρήστος Θέος είτε έχει βοηθήσει είτε έχει παρέμβει ακόμα και σωτήρια. Ειδικότερα αναφέρουμε ορισμένες πολύ χαρακτηριστικές:

2014 ΜΕ ΟΛΑΪΤΑΝ: Είναι η στιγμή ο Ολαϊτάν πέφτει στο γήπεδο και μένει κάτω δίχως να κινείται ενώ δεν φάνηκε να έχει προηγηθεί τραυματισμός. Ήταν η στιγμή που πάγωσαν παίκτες, τεχνικό τιμ και κόσμος, όταν στο 30′ της αναμέτησης ο Ολαϊτάν κατέρρευσε ξαφνικά, με τους «πράσινους» που ήταν πάνω από τον Νιγηριανό να καλούν επειγόντως σε βοήθεια. Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού και ο Χρήστος Θέος έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον φορ των Πειραωτών, του τοποθέτησαν κολάρο και ο παίκτης αποχώρησε από το γήπεδο. Ο Νιγηριανός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο (Metropolitan), με την κάμερα να δείχνει πως έχει βρει τις αισθήσεις του. O Ολαϊτάν θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ υπάρχει πρόβλημα και στον αυχένα, το οποίο και αποκόμισε από την πτώση του.

2015 ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ: Ένα ακόμα συμβάν με την σωτήρια επέμβαση του Χρήστου Θέου και του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού ώστε να σωθεί ο Τούρκος οπαδός που έπαθε κρίση επιληψίας έξω από τ’ αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» μετά το φιλικό με τη Φενέρ. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε βοηθήσει δραστικά έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού στο Emirates. Το ίδιο και με ομογενή φίλαθλο που περίμενε την αποστολή του Ολυμπιακού στο Μόναχο το 2015 και αντιμετώπισε και εκείνος πρόβλημα.

2017 ΜΕ ΡΕΤΣΟ: Στο φιλικό με τη Βάτενς ο Ρέτσος για περίπου ένα λεπτό είχε χάσει τις αισθήσεις του μετά το χτύπημά στα χείλη, ενώ φάνηκε να του γύρισε και η γλώσσα εκείνη την στιγμή. Η παρέμβαση του γιατρού Θέου στα 20 δευτερόλεπτα αποδείχθηκε σωτήρια. Μετά το χτύπημα του Νίκο Σνεμπάουερ με κλωτσιά πάνω στο χείλος η πτώση ήταν συγκλονιστική και το σοκ μεγάλο. Πρώτος φώναξε ο κίπερ της Βάτενς ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει και μετά ο Μάριν. Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ξέσπασαν σε κλάματα & ακόμα και οι ποδοσφαιριστές της Βάτενς. Ο Χρήστος Θέος με ψυχραιμία και ταχύτητα έσωσε την ζωή του νεαρού άσου.
2018 ΜΕ ΤΑΧΤΣΙΔΗ: Σε αντίθεση με τον Ρέτσο που χρειάστηκε χρόνο για το come back ο Ταχτσίδης έπαιξε στο επόμενο ματς. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί και αυτό το περιστατικό. Ήταν το ματς με τον Ατρόμητο όπου ο Ταχτσίδης χτύπησε στα πλευρά του από… σύγκρουση με τον Ντάουντα, έχασε τις αισθήσεις του και χάρις σε σωτήρια παρέμβαση του Χρήστου Θέου επανήλθε άμεσα. Έγινε αλλαγή αλλά ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει.
– Ο Ολυμπιακός προφανώς και έχει στις τάξεις του έναν εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο και αυτό έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν φυσικά και αρκετά περιστατικά που έχει βοηθήσει ανθρώπους και εκτός αθλητισμού. Στην Gallery δείτε φωτό αλλά και το βίντεο με τον Τούρκο φίλαθλο αλλά και τους Διούδη και Ταχτσίδη.

Όλη η επικαιρότητα