Ηλεία Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 2019: Πλήρης οδηγός από το patrisnews

Ακούστε το άρθρο

Χριστούγεννα!

Η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου. Χαρούμενη γιατί η γέννηση του Χριστού συμβολίζει την αγάπη και την χαρά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αυτοί που «κλέβουν» τις εντυπώσεις είναι οι μικροί ήρωες των Χριστουγέννων, τα παιδιά, που από τη μία περιμένουν με ανυπομονησία τον Άι Βασίλη να τους φέρει τα δώρα και από την άλλη, επιδίδονται σε πολλές δραστηριότητες και μαθαίνουν να δημιουργούν γύρω τους ευγνωμοσύνη, φιλία, αγάπη και καλοσύνη.

Τα Χριστούγεννα, είναι μια γιορτή που όλοι είναι με τις οικογένειές τους, που νιώθουν την θαλπωρή και την ζεστασιά της οικογένειας, της αγκαλιάς και της στήριξης. Όμως, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που χρειάζονται την αγάπη και την στήριξη όλων μας για να ζουν αξιοπρεπώς. Είναι οι γέροντες που ζουν στα ιδρύματα, τα παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν την ευκαιρία να ζουν κάτω από την «ομπρέλα» της οικογένειας. Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια εποχή που την περιμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία από κάθε παιδί που θα πάρει στα χέρια του ένα ακόμα δώρο. Για τους ανθρώπους αυτούς, το δώρο το δικό τους θα είναι μια επίσκεψη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ένα χάδι που θα γλυκάνει την ψυχή τους ή μια αγκαλιά που θα ζεστάνει τη σκέψη τους.

Έτσι κάθε κίνηση και ενέργεια υποστήριξης προς αυτά τα πρόσωπα, κάθε φορά τα Χριστούγεννα έχουμε υποχρέωση να την κάνουμε αφήνοντας για λίγο πίσω μας τις σκέψεις της καθημερινότητας. Θα θυμηθώ την πρόσφατη ιστορία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, ένα παιδάκι με νευρομυϊκή ασθένεια, το οποίο μέσα από την οικονομική στήριξη όλων των Ελλήνων κατάφερε να ταξιδέψει στην Βοστώνη για να λάβει την θεραπευτική αγωγή που θα του χαρίσει τη ζωή. Αυτά τα Χριστούγεννα για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ και για τους γονείς του θα είναι πολύ διαφορετικά. Μπορεί η ιστορία του μικρού ήρωα των προηγούμενων μηνών να μην είναι η ίδια με των ανθρώπων που περιγράφουμε παραπάνω, ωστόσο, το νόημα της στήριξης, της αγάπης και του εθελοντισμού που διακρίνει όλους τους Έλληνες είναι αυτό που θα πρέπει να μας οδηγεί και να ευαισθητοποιεί όλους μας.

Ρεπορτάζ: Πηγή Γιακουμέλου,
Επιμέλεια: Κων/νος Γκελντής

Η σκέψη τους στην οικογένειά τους – Τα Χριστούγεννα στην τρίτη ηλικία

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να χαμογελούν και τις γιορτές!

Πύργος: Έτοιμα τα κρεοπωλεία για τις γιορτές

Τα γλυκά των Χριστουγέννων και η διατροφική τους αξία

Τι μας επιφυλάσσουν τα Χριστούγεννα; – O καιρός

Αυτά τα Χριστούγεννα, πρέπει να δεις οπωσδήποτε αυτές τις ταινίες…

Ηλεία: Οι εκδρομείς επέλεξαν ΚΤΕΛ

Ιδέες για να Ανανεώσετε την Χειμερινή Διακόσμηση του Σπιτιού σας με Λιγότερο από 50 Ευρώ

Γλυκά για όλους! – Εύκολες συνταγές…

Αυτές τις γιορτές ευχηθείτε με ένα βιβλίο στα παιδιά

Ξενοδόχοι Πύργου: Δυστυχώς η πόλη μας δεν είναι τουριστικός προορισμός

Χριστούγεννα και διατροφή: Tips για να μην πάρεις ούτε ένα κιλό αυτές τις γιορτές!

Χτενίσματα για τις γιορτές – Δείξτε όμορφες!

Όλη η επικαιρότητα