Γεύσεις Επιχειρήσεις Ηλεία

«Χρυσά» και πάλι τα προϊόντα του κρεοπωλείου Παναγιώτη Μαλλιόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Το κρεοπωλείο του Παναγιώτη Μαλλιόπουλου σας παρουσιάζει την  ΞΗΡΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗ (DRY AGE). Ταξίδι σε ένα νέο κόσμο…. Γεύσεων!!!

Το κρεοπωλείο του Παναγιώτη Μαλλιόπουλου σας μυεί στις γκουρμέ γεύσεις, αρχής γενομένης από την ξηρά ωρίμανση κατά την οποία το κρέας σιτεύει σε ειδικά ψυγεία συγκεκριμένων συνθηκών  (θερμοκρασία και υγρασία) με αποτέλεσμα την δημιουργία εξαίρετης γεύσης.

ΞΗΡΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗ (DRY AGE)

Η ξηρά ωρίμανση είναι η διαδικασία του σιτέματος σε ειδικό ψυγείο (Dry Ager) που λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα κανονικά ψυγεία, μέσα στο οποίο υπάρχει κυκλοφορία ξηρού αέρα.

Ολόκληρα κομμάτια κρέατος (π.χ. FLAT IRON, Prime rib, Rib eye, Tomahawk steak, Flat Brisket, T-bone steak, Sirloin steak, Porterhouse steak), αφήνονται να ωριμάσουν για αρκετές εβδομάδες (συνήθως 4 με 6 εβδομάδες). Ο χρόνος λειτουργεί ευεργετικά για το κρέας καθώς κατά την διαδικασία ξηράς  ωρίμανσης, οι χυμοί αποβάλλονται από το κρέας  και από τη χημική διάσπαση των πρωτεϊνών μέσω των πρωτεολυτικών ενζύμων  δημιουργούνται συστατικά τα οποία οδηγούν  σε πιο έντονο καρυδί χρώμα με τη γεύση να γίνετε έντονα κρεάτινη και καπνιστή.

Ο ξηρός αέρας που κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω  τους, αφαιρεί υγρασία απ’ το κρέας και έτσι σιγά σιγά  σχηματίζεται εξωτερικά ένα «ξηρό σκούρο περίβλημα » που σφραγίζει το εσωτερικό του  κρέατος.

Όλα αυτά τα τεμάχια για να αναδειχθούν πρέπει να συνδυαστούν από το ανάλογο ψήσιμο ή μαγείρεμα και έχουν φανατικούς οπαδούς.

«Χρυσά» και πάλι τα προϊόντα του κρεοπωλείου Παναγιώτη Μαλλιόπουλου.

Άλλη μια διάκριση έρχεται να συμπληρώσει το «παζλ» της επιτυχίας του κρεοπωλείου του Π. Μαλλιόπουλου. Συγκεκριμένα στην Αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας και ελληνικών κρεατοσκευασμάτων (Μeat & Grill days) έλαβε δύο χρυσά βραβεία για τα «Πυργιώτικα» παραδοσιακά λουκάνικα   και για το «χοιρινό παστό «Τσιγαρίδα» σε λίπος αντίστοιχα και ένα αργυρό για τα «Λουκάνικα με πράσο και κρεμμύδι».

Συνεχίζοντας την παράδοση επί σειρά ετών παράγει εκλεκτά προϊόντα υψηλής ποιότητας στο πιστοποιημένο εργαστήριο του, που γίνονται ανάρπαστα από το καταναλωτικό κοινό.

 

Όλη η επικαιρότητα