Αθλητισμός

Χρύσανθος Δημητρόπουλος: «Πάντα τρέχω με σκοπό να διασκεδάσω»

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη στη Νίκη Παφιλιάρη

Ο Χρύσανθος Δημητρόπουλος, με καταγωγή από το Λάνθι Ηλείας, συμμετείχε για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου και τερμάτισε με επιτυχία. Γι’ αυτόν ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Εκτός από το τρέξιμο όμως ασχολείται με το ποδόσφαιρο (όπου αγωνίζεται στον τοπικό Άρη Λανθίου) και την ποδηλασία , όπου έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στον Πύργο και εκτός Πύργου.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τρέξιμο και γιατί;

«Ο πρώτος μου Μαραθώνιος ήταν στις 27/03/2016 στην Αρχαία Ολυμπία. Η αιτία που ξεκίνησα να τρέχω είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που πίστεψε σε εμένα και ο οποίος ακόμα και σήμερα, μαζί με την οικογένειά μου, με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια και σε όποιον αγώνα συμμετέχω( Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο). Πρόκειται για τον Στέλιο Γεωργίου και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημόσια».

Πόσα μετάλλια έχεις κερδίσει, ποιες θέσεις έχεις κατακτήσει και σε ποιους αγώνες;

«Έχω καταφέρει να τερματίσω πολλούς αγώνες κατακτώντας πολλά μετάλλια , το καθένα από αυτά έχει την δική του αξία. Πάντα τρέχω με σκοπό να διασκεδάσω, να χαρώ τον κάθε αγώνα και το κάθε χιλιόμετρο που διανύω να το απολαύσω και το σημαντικότερο να τερματίσω υγιής. Μια ξεχωριστή διάκριση είναι η τρίτη θέση στον 3Ο αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων «Κωνσταντίνος Πίμπας» στα Λεχαινά. Άλλη μια ξεχωριστή διάκριση είναι η δεύτερη θέση στο Δίαθλο (ποδηλασία και τρέξιμο) στην Αρχαία Ολυμπία».

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

«Ο επόμενος μου στόχος είναι να τρέξω στον Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας στις 30/03/2019 με ελπίδα ,όπως ο κάθε δρομέας , τον τερματισμό στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας».

Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά (και όχι μόνο) ως προς τον αθλητισμό;

«Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον, είτε νέο, είτε μεγαλύτερο σε ηλικία , να αρχίσει να αθλείται. Υπάρχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις όπου ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει. Ή να πάει να τρέξει στο Στάδιο, ή να κάνει εγγραφή σε κάποιο ομαδικό σπορ. Ο αθλητισμός και η σωστή διατροφή  πρέπει να μπει στη ζωή όλων μας , στον καθημερινό τρόπο σκέψης μας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγαν οι Αρχαίοι πρόγονοί μας : Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Όλη η επικαιρότητα