Κινηματογράφος

Χρυσές Σφαίρες 2017: Ρεκόρ για το La La Land – Έλαμψε και το Moonlight (VIDEO – PHOTOS) ΜΙΑ ΛΑΜΠΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ (09/01/2017 09:45)

Ακούστε το άρθρο

Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες ξεκινούν, με ένα μουσικό νούμερο εμπνευσμένο από το «La La Land» κι όλους τους ήρωες του σινεμά και της τηλεόρασης της σεζόν, να κάνουν το πέρασμά τους – ακόμη κι η Μπαρμπ του «Stranger Things» επιστρέφει από τον άλλο κόσμο! Στο πιάνο ο Τζίμι Φάλον τραγουδά το «Room Full of Stars», τη δική του εκδοχή στο «City of stars» του «La La Land» και χορεύει στ’ αστέρια με τον Τζάστιν Τίμπερλέικ.

Ο Τζίμι Φάλον υποδύεται ότι το telemprompter έχει χαλάσει (αλλά μάς έπεισε) και λέει ότι οι Χρυσές Σφαίρες είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου η Αμερική σέβεται την «popular vote», την απόφαση της πλειοψηφίας, κάνοντας μια άμεση αναφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών. Οι ταινίες και τα σήριαλ της χρονιάς περνάνε από τον λόγο του, με πολιτικές αναφορές – παρομοιάζοντας τον Τραμπ με τον Βασιλιά Τζόφρι- και λέγοντας ότι ακόμη και η Φράνσις Φόστερ Τζένκινς αρνήθηκε να τραγουδήσει στην τελετή αναγόρευση τους Τραμπ ως Πρόεδρου της Αμερικής!

Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Εμα Στόουν στην σκηνή για ν’ απονείμουν το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου.

Και το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου απονέμεται στον Ααρον Τέιλορ Τζόνσον για τα «Νυκτόβια Πλάσματα», ο οποιος ευχαριστεί συμπρωταγωνιστές ατζέντηδες και οικογένεια.

Σειρά έχει το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά το οποίο απονέμεται στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον για το «Goliath». Χαίρεται που το κέρδισε λέει, γιατί ανέκαθεν ανταγωνιζόταν με τον συνυποψηφιό του Μπομπ Οντεκερκ κάθε φορά που ήταν μαζί υποψήφιοι.

https://youtu.be/k7Ji6glwVsM

Ο Χιου Γκραντ στη σκηνή για να παρουσιάσει το «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς» κι ακόλουθούν οι Τίμοθι Ολιβερ και Ντρου Μπάριμορ για το βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία. To οποίο απονέμεται στην Τρέισι Ελις Ρος για το «Blackish».

Κι ακόλουθεί το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς.Το οποίο απονέμεται στο «Atlanta». «Δεν πιστεύαμε ότι η σειρά θα άρεσε σε κανέναν, οπότε ευχαριστούμε πολύ γι αυτό το βραβείο» λέει ο Ντόναλντ Γκλόβερ παραλαμβάνοντάς το.

O Βινς Βον στην σκηνή για να παρουσιάσει την υποψήφια καλύτερη ταινία «Αντιρρησίας Συνείδησης».

H Νικόλ Κίντμαν και η Ρις Γουίδερσπουν παρουσιάζουν το βραβείο Καλύτερης Γυναικείες Ερηνείας σε μίνι σειρά. Το οποίο απονέμεται στη Σάρα Πόλσον για το «The People v. O.J. Simpson».

https://youtu.be/NdMlE3bm4yE?list=PLRUSbbQynOdEYsT1a_-_H0JfM9Abz1hiI

Και το βραβείο Καλύτερης Τηλεταινίας ή Μίνι Σειράς πηγαίνει επίσης στο «The People v. O.J. Simpson».

H Ανέτ Μπένινγκ στην σκηνή για να παρουσιάσει το «20th Century Women».

Και στη συνέχεια ο Ματ Μπόμερ και η Ναόμι Κάμπελ παρουσιάζουν το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά.Το οποίο απονέμεται στον Χιου Λόρι για το «The Night Manager».

https://youtu.be/ilRq5mY7xRU

«Πρόκειται για κάποιο τρομερό μπέρδεμα» λέει ο Λόρι που αποδέχεται το βραβείο στο όνομα όλων των παρανοϊκών πολυεκατομυριούχων εκεί έξω.

Η Σοφία Βεργκάρα παρουσιάζει τις Miss Golden Globes, δηλαδή φέτος τις κόρες του Σιλβέστερ Σταλόνε, κάνοντας ένα αστείο το οποίο μπερδεύει τη λέξη «annual» με την λέξη «anal». Οχι πολυ αστείο…

Η Κάρι Αντεργουντ κι ο Στινγκ παρουσιάζουν τους υποψήφιους για την Καλύτερη μουσική. Και το βραβείο πηγαίνει στον Τζάστιν Χέργουιτς για το «La La Land».

Στο «La La Land» και το βραβείο καλύτερου τραγουδιού για το «City of Stars».

Ταιριαστά μετά από τα δυο πρώτα βραβεία που κέρδισε, από τα εφτά συνολικά για τα οποία είναι υποψήφιο, ο Τζον Λέτζεντ παρουσιάζει το «La La Land».

Και τώρα στην σκηνή για να παρουσιάσει τη Χρυσή Σφαίρα Β Γυναικείου ρόλου, ο Μάικλ Κίτον. Που δίνει το βραβείο στην Βαϊόλα Ντέιβις για το «Fences»,

H Κρίστεν Μπελ και ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ απονέμουν την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική σειρά στην Ολίβια Κόλμαν για το «The Night Manager».

Κι ο Ντεβ Πατέλ στην σκηνή για να παρουσιάσει το υποψήφιο «Lion».

H Εϊμι Σούμερ και η Γκόλντι Χον παρουσιάζουν το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ.

Και το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ πηγαίνει στον Ράιαν Γκόσλινγκ για το «La La Land».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που με περνάνε για τον Ράιαν Ρέινολντς, αλλά δεν πειράζει είμαι τώρα στη σκηνή», λέει ο Ράιαν.

Η Φελίσιτι Τζόουνς κι ο Ντιέγκο Λούνα στη σκηνή για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου Σεναρίουτο οποίο απονέμεται στον Ντέιμιεν Σαζέλ για το «La La Land».

https://youtu.be/uRTwaiXZPro?list=PLRUSbbQynOdEYsT1a_-_H0JfM9Abz1hiI

Η Κρίστεν Γουίγκ και ο Στιβ Καρέλ παρουσιάζουν την Χρυσή Σφαίρα ταινίας κινουμένων σχεδίων κι ο Στιβ Καρέλ θυμάται πως την μέρα που είδε την πρώτη του ταινία κινουμένων σχεδίων, τη «Φαντασία», η μητέρα του ζήτησε διαζύγιο από τον μπαμπά του. Κι η Κρίστεν Γουίγκ ότι όταν είδε το «Μπάμπι» ήταν την μέρα που έκαναν ευθανασία στα τρία σκυλιά τους, κι ο παπούς της εξαφανίστηκε. Και δεν μίλησε για δύο χρόνια. Κλαμένοι παρουσιάζουν την Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων η οποία είναι το «Ζωούπολη».

Και ώρα για λίγη αληθινή συγκίνηση, με ένα μικρό tribute στην Ντέμπι Ρέινολντς και την Κάρι Φίσερ που έφυγαν πριν λίγες μέρες.

Στη σκηνή ο Κέισι Αφλεκ για να παρουσιάσει το «Manchester by the Sea».

Η Γκαλ Γκαντό κι ο Κρις Χέμσγουερθ παρουσιάζουν τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας η οποία πηγαίνει στο «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν. O οποίος ευχαριστεί την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου τύπου που είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ξανά και ξανά «για όλα όσα έδωσε στην ταινία, για το ταλέντο, την τόλμη την αυθεντικότητά της», κλείνοντας μ’ ένα από καρδιάς, «Σε αγαπώ, σε αγαπω, σε αγαπώ».

https://youtu.be/GYwWboEqwfE?list=PLRUSbbQynOdEYsT1a_-_H0JfM9Abz1hiI

Η Ανα Κέντρικ κι ο Τζάστιν Θερού στη σκηνή για το βραβείο καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε τηλεταινια ή μίνι σειρά. Το οποίο κερδίζει ο Τομ Χίντλεστον για το «The Night Manager». «This is lovely, thank you» λέει με την βρετανική του προφορά. «Πρόσφατα πήγα στο Νότιο Σουδάν με τα Ηνωμένα Εθνη. Ενα βράδυ, μια ομάδα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα θέλησαν να μου μιλήσουν γιατί είχαν δει τον προηγούμενο μήνα την σειρά και την είχαν απολαύσει. Το ότι μπορέσαμε να προσφέρουμε λίγη διασκέδαση στους ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο, με κάνει τρομερά περήφανο. Τους αφιερώνω το βραβείο.»

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ στην σκηνή για να παρουσιάσει το «Deadpool».

Η Λόρα Ντερν κι ο Τζον Χαμ στην σκηνή για το βραβείο Kαλύτερου Γυναικέιου ρόλου σε δραματική σειρά. To οποίο κερδίζει η Κλερ Φόι για το «The Crown».

https://youtu.be/K14qAJzMW2k?list=PLRUSbbQynOdEYsT1a_-_H0JfM9Abz1hiI

Και το «The Crown» κερδίζει και την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Σειράς. Κι ο Πίτερ Μόργκαν λέει ότι εκτός των άλλων ο γιος του έχει τα γενεθλιά του απόψε. Και δίνει το μικρόφωνο στον Στίβεν Ντάλντρι να πει μερικά λόγια, πριν τον κόψει η μουσική…

Η Βαϊόλα Ντέιβις παρουσιάζει την Μέριλ Στριπ, ως τελειομανή και υπέροχη κι ως μια γυναίκα που μας θυμίζει τι σημαίνει να είναι κανείς αληθινός καλλιτέχνης και να μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι. Κι αναρωτιέται πού πηγαίνει όταν εξαφανίζεται στους ρόλους της. «Dame Streep, I see you. I see you».

Η Στριπ ανεβαίνει στη σκηνή συγκινημένη και σχεδόν δίχως φωνή. «Θα πρέπει να με συγχωρήσετε, έχασα τη φωνή μου αυτή την εβδομάδα. Και νωρίτερα αυτό το χρόνο έχασα το μυαλό μου, οπότε θα πρέπει να τα διαβάσω». Και συνεχίζει μιλώντας για τους ανθρώπους, γυναίκες κι άντρες που είναι υποψήφιοι και που εχουν γεννηθεί εκτός της Αμερικής. «Το Χόλιγουντ είναι γεμάτο ξένους κι outsiders κι αν τους διώξουμε όλους, θα βλέπουμε μόνο ποδόσφαιρο και mixed martial arts, που όχι, δεν είναι τέχνη». Και κλείνοντας τον ξεκάθαρα πολιτικό λόγο της, αναφέρεται στην Κάρι Φίσερ λέγοντας, «όπως μου είχε πει η καλή μου φίλη, Πριγκίπισσα Λέια, “πάρε την ραγισμένη σου καρδιά και κάν’την τέχνη”.»…

O Κρις Πάιν στην σκηνή για να παρουσιάσει το «Πάση Θυσία». Ο Μπεν Αφλεκ, η Σιένα Μίλερκαι η Ζόι Σαλντάνα στη σκηνή για να παρουσιάσουν την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η οποία απονένέμεται στον Ντέιμιεν Σαζέλ για το «La La Land». «Είμαι επίσημα ζαλισμένος», λέει όταν ανεβαίνει στην σκηνή και για μια στιγμή, μοιάζει να το εννοεί.

Ο Μάιλο Βεντιμίλια και η Μάντι Μουρ στη σκηνή για το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε κωμική σειρά. Το οποίο πηγαίνει στον Ντόναλντ Γκλόβερ για το «Atlanta». «Οταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου μου έλεγε “μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις” και θυμάμαι να σκέφτομαι “μου λές ψέμματα”. Και τώρα να, είμαι εδώ και κάνω πράγματα που δεν πίστευε στ΄αλήθεια ότι μπορούσα να κάνω».

Ο Ματ Ντέιμον στην σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας σε Κωμωδία ή Μιόυζικαλ. «Το αντίστοιχο βραβείο κέρδισα πέρσι για το “Μartian”, τo οποίο ήταν πιο αστείο απ’ οτιδήποτε άλλο στην ταινία!».

Και η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας σε Κωμωδία ή Μιόυζικαλ, πηγαίνει στηνΕμα Στόουν για το «La La Land». «Για κάθε δημιοργικό άνθρωπο που κάποιος του έκλεισε μια πόρτα στα μούτρα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, για κάθε ηθοποιό του οποίου την οντισιόν κάποιος διέκοψε, μοιράζομαι αυτό το βραβείο μαζί σας».

Στη σκηνή ο Πιρς Μπρόσναν για να παρουσιάσει το «Sing Street».

Και στη συνέχεια ο καταχειροκροτούμενος Μραντ Πιτ για να παρουσιάσει το «Moonlight».

H Τζέσικα Τσαστέιν κι ο Εντι Ρέντμεϊν, απονέμουν την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, στο «La La Land».

H Μπρι Λάρσον στην σκηνή για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική ταινία το οποίο πηγαίνει στον Κέισι Αφλεκ για το «Manchester by the Sea».

Στην σκηνή για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Γυναικείου ρόλου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Και το βραβειο απονέμεται στην Ιζαμπέλ Ιπέρ για το «Εκείνη». «Η καρδιά μου χτυπά τόσο δυνατά, αν μπορούσατε να ακούσετε πως χτυπά…»

Και ολοκληρώνοντας τη βραδιά, το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας πηγαίνει στο«Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς, που περιμένουμε με ανυπομονησία στην Ελλάδα αρχές Φεβρουαρίου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί, τις φετινές εμφανίσεις των σταρ.

Ντρου Μπάριμορ

Μάντι Μουρ

Λίλι Κόλινς

Οι πρωταγωνιστές του «Stranger Things»

Τομ Φορντ

Εϊμι Ανταμς

Νάταλι Πόρτμαν

Τάντι Νιούτον

Τζαστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέσικα Μπιλ

Μισέλ Γουίλιαμς

Τζανέλ Μονέ

Ράιαν Ρέινολντς, Μπλέικ Λάιβλι

Οκτάβια Σπένσερ

Ρουθ Νέγκα

Κέρι Γουάσινγκτον

Μπρι Λάρσον

Ντόναλντ Γκλόβερ

Εμα Στόουν

Κίρστεν Ντάνστ

Μάτ Ντέιμον

Ράμι Μαλέκ

Ράιαν Γκόσλινγκ

Γουινόνα Ράιντερ

Εντι Ρεντμέιν

Διαβάστε αναλυτικά: Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι προβλέψεις του Flix για σινεμά και τηλεόραση

Το Flix ξενυχτάει και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου θα μεταφέρει όλο το κλίμα της 74ης τελετής των Χρυσών Σφαιρών. Μείνετε μαζί με το Flix μέχρι και το τελευταίο βραβείο της φετινής 74ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2017. Παρακολουθήστε μαζί μας όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από το Beverly Hilton του Λος Άντζελες, με σχολιασμό και χειροκροτήματα σαν να ήσασταν εκεί. Η 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών μεταδίδεται ζωντανά αποκλειστικά από τα κανάλια novacinema.

Πατάτε συνεχώς refresh καθώς το κείμενο θα ανανεώνεται συνεχώς από την έναρξη του κόκκινου χαλιού (γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα) μέχρι και το τελευταίο βραβείο (κοντά στα ξημερώματα), ενώ live σχολιασμός θα γίνεται στα social media του Flix, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη: Flix it στη Στέγη #2: Πέντε Ελληνες σκηνοθέτες εμπνέονται από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ένα πάρτι για όλους

Περισσότερες Χρυσές Σφαίρες 2017:

  • Ο Τζίμι Φάλον είναι σίγουρος πως οι Χρυσές Σφαίρες θα είναι το πρώτο και το τελευταίο πάρτι του 2017
  • Χρυσές Σφαίρες 2017: Αυτό θα είναι το μενού των σταρς στην 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών
  • Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι υποψηφιότητες
  • «Είστε υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα!» – Οι σταρ αντιδρούν στα καλά νέα
  • Επειδή δεν έχει ήδη αρκετά: Η Μέριλ Στριπ θα παραλάβει το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ στις Χρυσές Σφαίρες!
  • Χρυσές Σφαίρες 2017: ο οικοδεσπότης Τζίμι Φάλον παρουσιάζει το πρώτο teaser για τη μεγάλη βραδιά

Παρακάτω η συνοπτική λίστα με τα βραβεία της 74ης Τελετής Απονομής των Χρυσών Σφαιρών

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Καλύτερη Ταινία – Δράμα: «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς
  • Α’ Ανδρικός Ρόλος – Δράμα: Κέισι Αφλεκ για το «Manchester by the Sea»
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος – Δράμα: Ιζαμπέλ Ιπέρ για το «Elle»
  • Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ
  • Α’ Ανδρικός Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Ράιαν Γκόσλινγκ για το «La La Land»
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ Εμα Στόουν για το «La La Land»
  • Β’ Ανδρικός Ρόλος: Ααρον Τέιλορ Τζόνσον για το «Nocturnal Animals»
  • Β’ Γυναικείος Ρόλος: Βαιόλα Ντέιβις για το «Fences»
  • Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ για το «La La Land»
  • Σενάριο: Ντάμιεν Σαζέλ για το «La La Land»
  • Καλύτερη Ταινία Animation: «Zootopia»
  • Μουσική: «La La Land»
  • Τραγούδι: City of Stars από το «La La Land»
  • Ξενόγλωσση Ταινία: «Elle» του Πολ Βερχόφεν (Γαλλία)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά – Δράμα: «The Crown»
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Δράμα: Kλερ Φόι για το «The Crown»
  • A’ Ανδρικός Ρόλος σε Δράμα: Μπίλι Μπομπ Θόρτον για το «Goliath»
  • Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά – Κωμωδία: «Atlanta»
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος – Κωμωδία: Tρέισι Ελις Ρος για το «Blackish»
  • Α’ Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία: Nτόναλντ Γκλόβερ για το «Atlanta»
  • Καλύτερη Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story»
  • Α’ Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Τομ Χίντλστοουν για το «The Night Manager»
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Σάρα Πόλσον («The People v. O.J. Simpson: American Crime Story»)
  • Β’ Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεοπτική Σειρά, Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Χιου Λόρι («The Night Manager»)
  • Β’ Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεοπτική Σειρά, Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Oλίβια Κόλμαν («The Night Manager»)
Πηγή: FLIX

Όλη η επικαιρότητα