WEB tv Κινηματογράφος

Χρυσές Σφαίρες: ο φόβος & η νίκη της Jessica Chastain

Ακούστε το άρθρο

Η κοκκινομάλα του Χόλιγουντ Τζέσικα Τσάστεϊν έχει ταλέντο. Κυρίως όμως έχει γνώμη και άποψη για τη βιομηχανία του θεάματος, την κουλτούρα βιασμού που γιγαντώνεται εδώ και δεκαετίες και το ρόλο των κυκλωμάτων στη showbiz που εκβιάζουν ζωές. Στις φετινές Χρυσές Σφαίρες αναγνωρίστηκαν και οι δύο ποιότητες της.

Η Τσάστεϊν αποκάλυψε ότι “εξεπλάγην” με την υποψηφιότητά της για Χρυσή Σφαίρα, επειδή φοβόταν ότι η ειλικρινής της άποψη όσον αφορά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν θα κατέστρεφε την καριέρα της.

“Για να είμαι ειλικρινής, είμαι κυρίως έκπληκτη για την υποψηφιότητά μου” δήλωσε η 40χρονη ηθοποιός στους New York Times για την υποψηφιότητα της στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Molly’s Game”.

“Ως ηθοποιός ζω με το φόβο ότι αν πω αυτό που σκέφτομαι ή κάτι που φαίνεται πως αποκλίνει από τον κανόνα ως γυναίκα, θα εξαφανιστώ από τη βιομηχανία” υπογράμμισε.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι “ξεκίνησε αμέσως το tweeting” μετά το άρθρο των New York Times με τις λεπτομερείς καταγγελίες εναντίον του Γουάινστιν.

“Έχω μια ομάδα φίλων στο WhatsApp, και ανέφερα: Είμαι πραγματικά τρομοκρατημένη καταστρέφω την καριέρα μου αυτή τη στιγμή. Αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι θα με βλέπουν ακόμα ως ηθοποιό και θέλω να εργάζομαι χωρίς να γνωρίζουν ότι έχω αυτές τις απόψεις” είπε.

“Με τον τρόπο που κάνουν μόνον οι καλές φίλες, με βοήθησαν να εξαλείψω τον φόβο και να καταλάβω ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε κάτι που δεν είναι σωστό, είναι να το αλλάξουμε, να μην το αγνοήσουμε. Και αντί να λέμε ότι είναι ένα θέμα που αφορά τη βιομηχανία, πρέπει να λέμε ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα” τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα