Ελλάδα

«Χτίζουν» ένταση οι Τούρκοι στα Ίμια – Εικόνες από τις εργασίες στο φυλάκιο [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί σήμερα το μήνυμα να ήταν διπλό προς την Άγκυρα τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο αλλά η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους της προκλητικότητας.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πολλά και σε κάθε ευκαιρία προκαλεί παίζοντας ακόμα και το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια και ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είναι ήδη σε τουρκικό έδαφος, οι τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Σήμερα, και ενώ είναι σε εξέλιξη η άσκηση Αστραπή, η φρεγάτα Barbaros βρέθηκε σε διεθνή ύδατα αλλά πολύ κοντά σε ελληνικά εδάφη, νότια της Μήλου, παίζοντας το ρόλο του μπαμπούλα για την σημερινή ημέρα.

Χτίζουν μέρα και νύχτα οι τούρκοι το φυλάκιο

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι της προπαγάνδας συνεχίζοντας να δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις εργασίες που γίνονται απέναντι από τα Ιμια στο φυλάκιο στο οποίο όπως αναφέρουν θα εγκατασταθούν θερμικές κάμερες.

Ηδη, η πλατφόρμα μετέφερε στο νησάκι Τσαβούς τον εκσκαφέα – παρά την θαλασσοταραχή – και άρχισε να σκάβει σήμερα το πρωί. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε τρείς εβδομάδες.

Η αποβάθρα θα έχει 300 μέτρα μήκος και 70 πλάτος.

 

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα