Γυναίκα

Η collection Valentino που πήρε έμπνευση από την Ελληνική μυθολογία

Ακούστε το άρθρο

Όταν φαντάζεσαι μία collection που είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία, ενδεχομένως να σου έρχονται στο μυαλό λευκά φορέματα σε στιλ χιτώνα και χρυσές λεπτομέρειες. Αλλά για την πρώτη solo collection του Pierpaolo Piccioli, η έμπνευση ήταν το πώς οι Ελληνικοί μύθοι “ήταν η αρχή της ονομασίας των ανθρώπινων συναισθημάτων”, όπως είπε ο σχεδιαστής στo Vogue.com.

Οι τουαλέτες ήταν εμπνευσμένες από συγκεκριμένες θεότητες, όπως για παράδειγμα την Πασιθέα, μία από τις τρεις Χάριτες και προσωποποιούσε τον διαλογισμό. Οι κεντημένες στο χέρι πέρλες και τα λαμπυρίζοντα λουλούδια της τουαλέτας προκαλούν ένα γαλήνιο συναίσθημα, ενώ σε μία άλλη δημιουργία ο Piccioli αναλύει τις λεπτομέρειες για την θεότητα Πανδώρα, στο Vogue Runway.

Στην αρχαία μυθολογία, η Πανδώρα ήταν η πρώτη γυναίκα που δημιουργήθηκε από τους θεούς, όπου ο καθένας τους της έδωσε ένα δώρο, εξού και το όνομά της. Μία μέρα η Πανδώρα, άνοιξε το σκέπασμα ενός κουτιού που περιλάμβανε όλα τα κακά του κόσμου. Ο μύθος δημιουργήθηκε για να εξηγήσει τον θάνατο και την καταστροφή, αλλά στις μέρες μας λειτουργεί και ως μεταφορά για το πώς μικρές πράξεις μπορούν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες.

Από μακριά, η τουαλέτα είναι ένα συνονθύλευμα από σιφόν και αστραφτερές λεπτομέρειες, αλλά αν κοιτάξουμε πιο κοντά μπορούμε να δούμε την ίδια την Πανδώρα σε κέντημα ανάμεσα στα λευκά λουλούδια και τους κρυστάλλους. Σύμφωνα με τον οίκο, χρειάστηκαν πέντε μοδίστρες για να δημιουργήσουν τα κεντήματα, χρησιμοποιώντας αργαλειούς αντίκες, μία διαδικασία που κράτησε 900 ώρες.

H φωτογραφία ανήκει στο Valentino.com

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα