Ηλεία

Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ομάδα εντοπισμού-καταγραφής αστέγων

Ακούστε το άρθρο

Ομάδα εργασίας εντοπισμού και καταγραφής αστέγων, συγκροτείται στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Λέντζα..

Την ομάδα συγκροτούν οι εξής: η κ. Γεωργιοπούλου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός, υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου, για διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας με αναζήτηση φορολογικών εγγράφων (Ε1,Ε2,Ε9), συμβόλαια, λογαριασμούς Δ.Ε.Κ.Ο, οικογενειακή κατάσταση, τη σύνθεση συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών κλπ.

Αναπληρώτρια θα είναι η κ. Παππά Ελένη Κοινωνική Λειτουργός, επίσης υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου, η κ. Γιαλυψου Πετρούλα Κοινωνική Λειτουργός, προϊσταμένη του ΝΠΔΔ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπεύθυνη για διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας με αναζήτηση φορολογικών εγγράφων (Ε1,Ε2,Ε9), συμβόλαια, λογαριασμούς Δ.Ε.Κ.Ο, οικογενειακή κατάσταση κλπ, με αναπληρώτριά της την κ. Μελίτα Αλεξία Κοινωνική Λειτουργός υπάλληλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης (Βοήθεια στο Σπίτι).

Ακόμη την Ομάδα συγκροτούν ο κ. Χατζηδιάκος Ηλίας (ΔΕ30 υδραυλικών) ,επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των αστέγων, με αναπληρωτή του, τον κ. Πετρόπουλο Νικόλαο (ΔΕ24 ηλεκτρολόγων).

Το έργο της Επιτροπής είναι σημαντικό: Η καταγραφή και η αποτύπωση όλων των αστέγων που διαβιούν στο δρόμο ή και σε ακατάλληλα καταλύματα, με σχετική εισήγηση προκειμένου να δημιουργηθεί Μητρώο Αστέγων και να χορηγεί βεβαιώσεις αστεγίας για το ΚΕΑ.

Επίσης θα γίνονται κατ΄οίκον επισκέψεις για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών που λαμβάνουν Κ.Ε.Α, και ότι άλλο ορίζει ο νόμος και οι σχετικές εγκύκλιοι.

Σε αυτή την περίπτωση την υποχρέωση για την απόφαση την έχουν οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Η ομάδα ξεκινά το έργο της τις αμέσως επόμενες μέρες.

Όλη η επικαιρότητα