Εκλογές

Δ. Αυγερινοπούλου: «Με γνώση και όραμα εργάζομαι για την Ηλεία»

avgerinopoulou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Βουλευτής Επικρατείας το 2009, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εξελέγη Βουλευτής Ν. Ηλείας το 2012 και έκτοτε με μεγάλη πλειοψηφία έχει εκλεγεί τρεις φορές Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Με διεθνείς περγαμηνές και αναγνώριση, η Δρ. Αυγερινοπούλου πέρσι εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία προετοιμάζει την παγκόσμια ατζέντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, συντονίζοντας το διάλογο μεταξύ βουλευτών από 179 κράτη του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα και φυσικά και η Ηλεία κατέκτησαν μια τόσο υψηλόβαθμη θέση στο διεθνές πολιτικό πεδίο. Η Ηλεία Βουλευτής ωστόσο, δεν έχει ξεχωρίσει μόνο για τις διεθνείς επαφές της, αλλά και διότι εργάζεται ακατάπαυστα διεκδικώντας λύσεις σε θέματα του Νομού.

-Γιατί να ψηφίσουμε ξανά Νέα Δημοκρατία;

Γιατί η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την ασφαλή και ταχεία έξοδο από το Μνημόνιο. Η Ν.Δ. έχει αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, τις μεταρρυθμίσεις, στη σταδιακή μείωση της φορολογίας. Εγγυόμαστε την παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Καταφέραμε ήδη, να εξυγιάνουμε τα οικονομικά της χώρας, να τη θέσουμε πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα. Αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας και της τεράστιας θυσίας του λαού μας.

Κανείς μας δε θέλει να σκεφτεί την επόμενη μέρα με μια κυβέρνηση ασταθή, απομονωμένη διεθνώς, που θα μας πάει δεκαετίες πίσω και θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες ημέρες ανθρώπους που ήδη ταλανίζονται από την κρίση. Όλοι γνωρίζουμε πια ότι η αντιπολίτευση μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις σε όλους, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία. Είναι πολύ επικίνδυνο άθλημα η δημοκοπία, ιδίως, όταν έπονται πυκνές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

-Γιατί προσωπικά εσάς σε σχέση με άλλους υποψηφίους;

Σέβομαι όλους τους συνυποψηφίους μου, αλλά ο λαός κρίνει. Είμαι γέννημα-θρέμμα Ζαχάρως. Ανήκω σε εκείνη τη νέα γενιά Ηλείων, που αφού αποφοίτησαν με άριστα από ελληνικά πανεπιστήμια, σπούδασαν μετ’επαίνων και διέπρεψαν και στο εξωτερικό. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, επέστρεψα για να βοηθήσω την πατρίδα μου. Δέχτηκα την πρόσκληση από τον Κώστα Καραμανλή, που με έθεσε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2009 και μπήκα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν καλά ότι έχω εργαστεί με όλες τις δυνάμεις μου για την Ηλεία και ως Βουλευτής, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεν θα αφήσω καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για αυτόν τον τόπο.

-Ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες δράσεις της θητείας σας;

Στα δυόμισι χρόνια της θητείας μου ως Βουλευτής Ηλείας εργάστηκα συστηματικά και τέθηκαν οι βάσεις για δημιουργία διεθνών συμμαχιών, προσέλκυση επενδύσεων,  δημιουργία υποδομών. Στήριξα με πρωτοβουλίες τη νεανική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Προώθησα τον ιαματικό τουρισμό (Λουτρά Καϊάφα, Κουνουπέλι, Λουτρά Κυλλήνης), τον οικοτουρισμό, την καινοτομία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζήτησα επενδύσεις για το Νομό μας. Εργάστηκα για την τουριστική προβολή της Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στάθηκα στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, ενώ με νομοθεσία που πρότεινα έγινε εφικτό να πληρωθούν οι εργολάβοι δακοκτονίας. Υποστήριξα τους ελεύθερους επιχειρηματίες, τους δικηγόρους, τους πλημμυροπαθείς και τις σεισμοπαθείς οικογένειες του Νομού μας.

Υπερασπίστηκα δυναμικά θέματα προστασίας περιβάλλοντος, αλλά και τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών στις μεταφορές, τον τουρισμό, την παιδεία.

Πρωτοστάτησα στην προσπάθεια επανεκκίνησης και πρότεινα συγκεκριμένες λύσεις για τη χρηματοδότηση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα-Πύργος, με πρωτοβουλία μου διασφαλίστηκε με νόμο η βελτίωση του τμήματος Πύργος-Καλό Νερό και του επαρχιακού δικτύου. Ζητώ επιμόνως, την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου. Πραγματοποίησα μελέτη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων (Αρχαίας Ήλιδας-Αρχαίας Ολυμπίας-Επικούρειου Απόλλωνα).

Ποιους στόχους υλοποιήσατε σε ό,τι αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα του Νομού;

 

Υποστήριξα την ενσωμάτωση του στρατοπέδου της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ Πύργου στον σχεδιασμό του Υπ. Άμυνας για τα «πράσινα στρατόπεδα». Με επιμονή μου, οργανώθηκε διϋπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του εδάφους. Πέτυχα τη χρηματοδότηση έργων αντιμετώπισης διάβρωσης των ακτών από τα Π.Ε.Π.

Ανέδειξα περιοχές περιβαλλοντικής προστασίας και εργάστηκα για την ενίσχυση των δασαρχείων μας. Πρότεινα τη σύσταση περιβαλλοντικής αστυνομίας. Στήριξα το αίτημα των κατοίκων για επαναπλημμυρισμό της Λίμνης Μουριάς και πίεσα για τη βελτίωση της ποιότητας πόσιμου ύδατος σε πολλές κατοικημένες περιοχές. Συνέβαλα στη χρηματοδότηση ΒΙΟ.ΚΑ από το ΥΠΕΚΑ.

Για τις πυρόπληκτες περιοχές ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος οργάνωσα αυτοψία βουλευτών πέντε χρόνια μετά τις πυρκαγιές και πίεσα για να δοθούν τα υπολειπόμενα 90 εκ.Ευρώ του Ταμείου Μολυβιάτη σε έργα αποκατάστασης.

Με τροπολογία μου, οι ΟΤΑ μπορούν να υλοποιήσουν αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό ποταμό, αλλά και σε άλλα υδατορέματα. Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις ορθής διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους της Ηλείας. Οργάνωσα συναντήσεις καθηγητών του Ε.Μ.Π. με ΟΤΑ για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης.  Έτσι, ο Δ.Αρχαίας Ολυμπίας συνυπέβαλε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Με ενέργειές μου απετράπη η παράνομη απόρριψη σε υδάτινα συστήματα της Ηλείας (Αλφειός), αλλά και σε δάση (Φολόη).

Όλη η επικαιρότητα